0

Puhetta hämmästelyn aiheista ja peikkoja metsään – Kohtaa Peikkosi -kyläpaja Myllykosken torilla

Hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa, sanotaan laulussa. Valtakunnan virallinen XV Kylähullu Jukka Naukkarinen johdattelee keskustelua nykypäivän hämmästelyn aiheista lauantaina 12.9. Myllykosken torilla.
Pohdinnan lomassa voi rakentaa mieltä kiehtovan tai kauhistuttavan Peikon kyläpajan materiaaleista asukiksi Ummeljoen metsään ajankuvaa ilmaisemaan.
– Meillä jokaisella on omat peikkomme, jotka kaihertavat mieltä tai kehoa. Nyt on aika antaa peikolle olomuoto, jonka voi lähettää Ummeljoen peikkometsään pois omasta mielestä kummittelemasta. Peikko voi olla myös iloinen asia, joka tuo lämpöä ja valoa elämään, sanoo Kylältä kylille, Kylähullun tapaan Kaakkois-Suomessa -hankkeen projektipäällikkö Leena Borg.
Osuuskunta Ite Tehty sekä Käsityöohjaustoiminnan artesaaniopiskelijat avustavat tarvittaessa itse peikkojen teossa.

Kommentteja aiheesta “Puhetta hämmästelyn aiheista ja peikkoja metsään – Kohtaa Peikkosi -kyläpaja Myllykosken torilla

  • 11.9.2020 at 08:20
    Permalink

    Katson torille päin, mutta musta pilvi pimentää taivaan. Peikkoko siellä? Ei vaan rekka röhisee alhaalla liikennevaloissa. Se yskäisee taas mustan inhottavan pilven ylös pakoputkestaan suoraan naamaani; kamala dieselkatku. Tämä jatkuu vuodesta toiseen. Yritän haukata raitista ilmaa, mutta saan nokipilven naamaani tuulisenakin aamuhetkenä. Parvekekaiteet ja jakkarani ovat taas noessa, vaikka juuri eilen ne pyyhin suoparätillä. Äsken kävi ikkunapeikko hankaamassa ruudut kirkkaiksi, mutta pian ei taaskaan ulos näe. Täällä ulkona keuhkot täyttyy noesta, vaikka lopetin röökäämisen jo ajat sitten. Lekuri kuuntelee murheitani ja sitten keuhkojani ja toteaa: ”…taitaa taas olla noita noita… höpö höpö nokipeikkojanne. Jättäkää mahorkat marketin hyllylle, niin elätte vielä pitkän ja peikottoman elämän!”

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...