0

Mikkelän Maitotila, Järvenhaltian Highland Cattle, HoneyBunny, Paavolan Kotijuustola ja Puotimaalla mukana Osta tilalta -päivässä

Viides valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä järjestetään 12. syyskuuta eri tiloilla ympäri Suomea! Päivän aikana pääset kurkistamaan lähitiloille, tutustumaan niiden asukkaisiin ja tietysti tekemään ostoksia suoraan tilalta. Kouvolassa on mahdollisuus tutustua maaseudun elämään koko perheen voimin ainakin kolmessa kohteessa.

Mikkelän Maitotilalla pääsee tutustumaan lehmien ja vasikoiden elämään maitotilalla. Hiehoja ja lampaita voi nähdä ulkona laitumella.
Tilalla on myynnissä tuoretta naudanlihaa, jäädytettyä ternimaitoa sekä tavallista raakamaitoa. Jauhelihaa myydään 0,5 ja 1 kilon vakuumipaketeissa ja paistit on pakattu noin kilon paloiksi. Ternimaito on litran pulloissa.
Taunolan pientilan väki myy palvattua naudanlihaa ja lampaantaljoja. Myös Simasiiven lähihunajaa on myynnissä. Pop up -kahviosta löydät suolaiset ja makeat letut sekä makeita leivonnaisia. Lapsille mahdollisuus poniratsastukseen. Tilalta löytyy kuusi kissaa ja paimenkoira Merri.
Muistathan varata kylmälaukun mukaan elintarvikeostoksia varten. Maksutapana on käteinen.

Järvenhaltian Highland Cattle -eläintilalla myydään tilalla syntyneen ja kasvaneen ylämaankarjan luomulihaa sekä lampaan lihaa, joka on myös omaa tuotantoa. Pienen kanalan kananmunia on myynnissä rajoitettu määrä.
Tilamyymälän läheisyydessä laiduntaa toinen emolaumoista. Voit siis tutustua jyhkeään, mutta leppoisaan siitossonni Maxiin ja hänen daameihinsa Josefiinaan, Iltaan, Iitaan, Rauhaan, Justiinaan ja Islaaan. Pörröiset vasikat Pena, Keijo ja Leena ovat emojensa hellässä huomassa.
Grillistä voit ostaa lihaisaa makkaraa, jossa liha on 100-prosenttisesti ylämaankarjan lihaa. Kahvit ja pullat tarjoaa tila ja lapset saavat ilmaisen jätskin.
Varaa kylmälaukku lihaostoksia varten. Maksu on kortilla tai käteisellä.

Tänä vuonna Puotimaalla mobiilikontti on Paavolan Kotijuustolan pihalla Elimäellä. Saat samalla käyntikerralla kaikki Puotimaalla valikoiman tuotteet sekä Paavolan ihanat juustoherkut.
Paavolan Kotijuustola valmistaa kotijogurtit ja juustot entiseen navettarakennukseen remontoidussa juustolassa, jossa on myös tilauskahvila.
Tarjolla on maistiaisia ja myynnissä kahvia juustojen kera. Myynnissä kotimyyntihintaan juustoja ja jogurtteja, käteismaksu.

HoneyBunny-Finnmade Honey on pientuottajan hunajaa, jossa maistuu tänä vuonna muun muassa hunajakukka ja maitohorsma.
Honeybunny on yhden naisen vihreitä arvoja suosima aloitteleva hunajayritys, jossa kaikki tehdään itse aina pesälaatikoiden rakentamisesta, mehiläisten hoitamiseen ja sadonkorjuuseen asti.
Maksu käteisellä tai tilille.

Hae tiloja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...