0

Piika tanssi ja Renki lauloi – uudet Piika ja Renki julkistetaan Pestoomarkkinoilla

Elimäkeä Piikana ja Renkinä vuoden verran edustaneet Mia Ylä-Outinen ja Eero Kivistö luovuttavat Pestoomarkkinoilla Piian huivin ja Rengin hatun seuraajilleen.
– Onhan tämä ollut poikkeuksellinen vuosi, sillä saimme tänä vuonna uusiksi nimiksemme Korona-Piika ja Korona-Renki, Mia Ylä-Outinen hymyilee.
– Viime syksynä ja vielä alkuvuonna saimme muutamia kutsuja tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Maaliskuun jälkeen onkin ollut hiljaisempaa, Eero Kivistö puolestaan toteaa.
Molempien mieliin on jäänyt muun muassa osallistuminen Raussilan kyläyhdistyksen laskiaistapahtumaan.
– Minä olen kotoisin Villikkalasta ja Mia Raussilasta. Kylien välillä on aina ollut leikkimielistä kisailua, ja muistelimmekin tilaisuudessa muun muassa kouluaikojamme ja kylissä asuneita ihmisiä. Se oli mukava tapahtuma, Kivistö kertoo.
Piika ja Renki edustavat vuoden varrella Elimäkeä parhaaksi katsomallaan tavalla. Minkäänlaisia velvoitteita tapahtumiin osallistumiselle heille ei aseteta.
– On todennäköistä, että olisimme saaneet useampia kutsuja, jos korona ei olisi vaikuttanut tapahtumien järjestämiseen, Ylä-Outinen ja Kivistö miettivät.
– Piikaa ja Renkiä vieraakseen odottavien kannattaa kuitenkin muistaa, että he eivät tule välttämättä kutsumatta mihinkään tilaisuuteen tai tapahtumaan. Pestoomarkkinat yhdistyksen verkkosivulta löytyy Piian ja Rengin yhteystiedot, ja mikäli haluaa kutsua heitä jonnekin, kannattaa pirauttaa. Kyllä mekin huomasimme jälkikäteen joitakin tilaisuuksia, joissa meidän olisi ollut hyvä olla paikalla, mutta emme ymmärtäneet mennä, kun kutsua ei tullut.
Mia-Yläoutista jäi henkilökohtaisesti harmittamaan Säkkijärvijuhlan peruuntuminen.
– Olisin mennyt sinne Elimäen kansallispuvussa pitämään loppupuheen.
Piian ja Rengin tittelit ovat sekä Ylä-Outiselle että Kivistölle kunnia-asia. He lupaavat edustaa jatkossakin Elimäkeä ja ovat ylpeitä elimäkeläisyydestään.
– Vaikka asummekin Kouvolassa, olemme silti elimäkeläisiä, Ylä-Outinen muistuttaa.
– Olen minä ylpeä säkkijärveläisistä juuristanikin, vaikka Säkkijärveäkään ei ole ollut lähes 80 vuoteen.

Ylä-Outinen lupasi viime vuoden syyskuussa Keskilaakson haastattelussa, että tanssii, jos Renki laulaa. Onko lupaus toteutunut?
– No on! Heti Pestoolauantaina tanssin, kun Renki lauloi Sinisen Soinnun solistina ravintola Pepperonissa.
– Niin muuten laulan tänäkin vuonna, eli ympyrä sulkeutuu, Kivistö vinkkaa.
– No sitten minä tanssin taas, mutta silloin Piika on jo joku muu, Ylä-Outinen nauraa.

Viikon kysymys

Vaikuttaako koronarajoitukset syyslomasuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...