0

Huivi harteille ja hattu päähän – Heli ja Juha Lotti ovat Elimäen Piika ja Renki

Elimäen Piian huivi ja Rengin hattu vaihtoivat lauantaina omistajaa puolen päivän aikaan Pestoomarkkinoilla. Mia Ylä-Outinen asetteli huivin Heli Lotin harteille ja Eero Kivistö luovutti Rengin hatun Juha Lotille.
Pestoomarkkinat-yhdistyksen puheenjohtaja Kari Aalto kuvaili Heliä naiseksi, joka on pitänyt puhtaana Elimäkeä ja Kouvolaa. Juha on tehnyt 30-vuotisen työuransa armeijassa. Eläkkeellä hän ryhtyi yrittäjäksi, joka toimii autokoulun opettajana ja tekee puukauppaa.
Lotin pariskunta ei ole syntyperäisiä elimäkeläisiä. He muuttivat vuonna 1988 Peippolantielle Elimäen keskustaan.
– Olihan se yllätys, kun kysyttiin edustustehtävään. Kari Aalto sai vähän aikaa houkutella, että suostuimme, tuumi Juha Lotti.

Piialla ja Rengillä on muutama ”pakollinen” esiintyminen.
– Hongiston pestootansseissa Piika ja Rengi pääsevät ensimmäisenä lattialle valssaamaan. Sunnuntaiaamuna on pestookirkko Elimäen kirkossa ja sen jälkeen pestoolounas. Neljäs virallinen esiintyminen on sitten vuoden päästä, kun uudet Elimäen nimihenkilöt valitaan, kertoi juontaja Kirsi Ukkonen, joka on itsekin Piian titteliä kantanut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...