0

Suunnistajia omenapuiden varjossa

Suunnistuksen kilpailukalenteri meni koronan vuoksi aika lailla uusiksi myös Kouvolassa. Kouvolan Suunnistajien perinteinen kaksipäiväinen KevätSuunnistus siirtyi yksipäiväiseksi kilpailuksi syyskuulle. Tulevana sunnuntaina suunnistajille tarjotaan samana päivänä kaksi keskimatkan starttia Kouvolan ja Iitin rajamailla Järvenmäenlammen maastossa.
Tosin kovan kysynnän vuoksi yleisötilaisuuksien vapautuessa KS järjesti ylimääräisenä Arboretum-rastit heinäkuussa. Paikalle tulikin lähes 500 suunnistajaa. Nyt kilpailutarjonnan lisäännyttyä osallistujamäärä puolittui, mutta starttien määrä tuplakisassa on toki samoilla lukemilla.

Kilpailun areena rakentuu Olavi ja Jana Prihan pihapiiriin. Kisavieraille onkin tarjolla kerrassaan idyllinen ympäristö omenapuiden siimeksessä.
– Omenapuista vanhimmat periytyvät jo tsaarinajalta. Isän isoisä oli saanut taimet venäläiseltä varusväeltä ja lajiketta ei taida muualta Suomesta löytääkään, esitteli Olavi Priha vanhinta omenapuuta.
– Omenasato on nyt runsas ja siinä riittää mehustamista yli oman tarpeen. Toisaalta ei niitä ylimääräisiä raaski metsäänkään viedä. Vaihteluahan on omenasadoissa paljon. Viime vuonna ei tullut yhtään ja toisen kerran on tietämistä, mihin kaikki omenat säilöö, kertoo Olavi Priha omenapuuhistaan.
Olavi Prihan pihapiirissä on suunnistajia nähty ennenkin ja aktiiviselle urheilumiehelle tällaiset vierailut ovat mukava tapa tukea urheilutoimintaa edelleenkin.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...