0

Turvalliset Lähiruokamessut – Näytteilleasettajien määrä vakiintunut 80:een

Lähiruuan Ystävät -yhdistysjärjestää kahdennettoista Lähiruokamessut Mustilan maisemissa kuutostien varrella viikon päästä 12.-13.9. Näytteilleasettajien määrä Elimäen Lähiruokamessuilla on vakiintunut noin kahdeksaankymmeneen, ja ne ovatkin Suomen suurin kotimaisen ruoan tapahtuma. Viikonlopun aikana messuilla vierailee lähes 10 000 messuvierasta ympäri Suomen.
Lähiruokamessuja järjestetään turvallisuus edellä. Erityisesti tällä kertaa hyvä hygieniataso on messujen korkein prioriteetti.
– Kaikki messuosastot sijaitsevat tänä vuonna piha-alueella ja alueelle saavutaan käsien desinfiointipisteiden kautta. Lisäksi alueella liikkuu viikonlopun ajan pintojen desinfioinnista huolehtivia siivouspartioita. Koronavirustilanteen vuoksi vuoden 2020 messuilla ei poikkeuksellisesti järjestetä seminaareja tai muuta sisätiloissa tapahtuvaa ohjelmaa, kertoo Maria Tigerstedt.

Messujen teemana on Metsä. Pääyhteistyökumppanina toimii Suomen 4H-liiton ja Metsäkeskuksen Töitä Luonnosta -yhteistyöhanke, jonka avulla rakennetaan ammattimainen luonnontuotealan verkosto Kaakkois-Suomeen. Teeman mukaisesti messualueella voi tutustua sieninäyttelyyn ja villiyrttityöpajaan.

Lähiruokatorilla on tarjolla monipuolisesti herkkuja niin paikan päällä nautittavaksi kuin kotiin vietäväksikin. Tarjolla on muun muassa lettuja, palvipossua, uutispuuroa, erilaisia makkaroita ja jäätelöitä. Elintarviketarjontaa löytyy muun muassa kasviksista ja marjajalosteista, maito- liha- ja kalatuotteista, kanamunista, mylly- ja leipomotuotteista, hunajasta, makeisista, mausteista ja pienpaahtimokahveista.
Lisäksi messuilta saa paljon tietoa ruoasta, ruoantuotannosta ja ruokamatkailusta. Lähiruokamessuilla on esillä myös pieniä, paikallisia kädentaitajia.
– Lähiruoka-ajattelun ytimessä on halu tukea pieniä tuottajia koko maassa, ja tarjota heille tilaisuus myydä ja markkinoida tuotteitaan. Kuluttajat pääsevät aitojen makujen äärelle ja ostamaan tuotteita, joita ei markettien hyllyiltä löydä, ja keskustelemaan tuotteista ja tuotantotavoista suoraan tuottajien kanssa.

Lähiruokatorin välittömässä läheisyydessä, Elimäen kotiseutumuseon pihapiirissä, on messujen ajan kotieläinpiha sekä polkutraktorirata. Museo on avoinna messujen ajan ja alueella on kahvio, jonka tuotto käytetään museon hyväksi.
Messubussit kuljettavat messuvieraita maksutta alueella. Kouvolasta kulkee ilmainen messubussi Elimäelle.
– Elimäen Lähiruokamessut toteutetaan pitkälti talkootyönä. Eri yhteisöjen yhteistyön palkitsevana lopputuloksena syntyy monipuolinen ja ainutlaatuinen messuviikonloppu, jossa koko perhe viihtyy. Lähiruokamessut keräävät vuodesta toiseen myönteistä palautetta niin messuvierailta kuin näytteilleasettajiltakin. Messuilla on mukava tunnelma ja kauppa käy hyvin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...