0

Kissoja ei pidä jättää hoitamatta loma-ajaksi – Lemmikkieläinten varmistettuja sairastumisia koronaan ei ole tiedossa

Keskilaakson lukija soitteli juttuvinkkiä Keltakankaalta. Hän kertoi, että muun muassa Keltakankaalla liikuskelee kissoja, jotka selvästi eivät pääse kotiinsa ja ovat nälissään.
– Maalla on kissoja kulkemassa aina, mutta niistä pidetään kuitenkin huolta. Näiden kissojen omistajat ovat luultavasti lähteneet lomamatkalle ja jättäneet kissat ulos ilman riittävää ruokaa ja juomaa. Kissat pyrkivät nyt taloihin sisälle. Sisäkissat eivät osaa edes pyydystää itse ruokaansa, kertoo soittaja.
Vieraita kissoja ei pitäisi alkaa ruokkimaan, että ne menevät kotiinsa.
Keskusteluun maalla kulkevista kissoista soittajalla oli myös kanta.
– Maalla on sen verran hiiriä ja rottiakin, että hyvä vain, että kissat niitä verottavat.

Hän oli kuullut myös tarinaa, että koronaa esiintyisi kissoissa.
Ruokaviraston tiedotteen mukaan COVID-19-tautia aiheuttava SARS-CoV-2-virus tarttuu tämänhetkisen tiedon mukaan ihmisestä toiseen ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Nykytiedon mukaan mitkään eläimet, kuten lemmikit, hevoset, tuotantoeläimet, tai villieläimet ole tartuntojen lähde ihmisille.
Toistaiseksi lemmikkieläinten varmistettuja sairastumisia COVID-19-tautiin ei ole tiedossa. Maailmalla on raportoitu joitakin tapauksia, joissa koiralta tai kissalta otetuissa näytteissä on löydetty SARS-CoV-2-viruksen perimää. Tyypillisimmin nämä eläimet ovat olleet tiiviissä kontaktissa COVID-19-tautiin sairastuneen henkilön kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...