0

Jari Uutelalta uutta musiikkia – Aiheena parisuhde mielenterveysongelmien keskellä

Jari Uutela julkaisee uutta musiikkia 17.7. Kappale ”Syntax error” kertoo parisuhteesta mielenterveysongelmien keskellä.
Kuinka pitkään voi vain odottaa, että toinen parantuu?
– Kun yhteinen elämä ja parisuhde ajautuu siihen pisteeseen, että toinen etääntyy totaalisesti, eikä yhteyttä synny kuin huutamalla tai väkivalloin, niin sitä miettii kuinka pitkälle rakkaus venyy? Lopulta on oltava itsekäs ja puhaltaa peli poikki.
– Kun toinen sairastuu, eikä puhuminen ja tukeminen auta, niin on parempi arvostaa itseään sen verran, että ei jää roikkumaan loputtomaan kuiluun josta ei ole ulospääsyä.
Uutela kertoo, että kappale syntyi ystävän kanssa käydyn yöllisen keskustelun jälkeen.
– Sitä ei lauluntekijänä osaa muuta kuin kuunnella ja antaa myötätuntoa. Seuraavana päivänä tein kappaleen valmiiksi ja esitin sen ystävälleni. Kyyneleet valuivat poskilla ja sain luvan julkaista kappaleen.
Jari Uutelalla on myös omia kokemuksia.
– Jokunen vuosi sitten olin itse henkisesti sen verran poissa pelistä, etten nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin psykoterapian. Kolmen vuoden aikana oppi tunnistamaan omat arvet ja asiat joita häpeää. Jos en olisi aikoinaan selvittänyt itselleni kuka minä olen, niin varmasti minun läheiset kärsisi siitä tälläkin hetkellä. Helpointa on heittää kaikki loka niiden niskaan, joita eniten rakastaa. Näitä kokemuksia hyödynsin ”Syntax Error” kappaleen teossa.
Kappaleen on tuottanut Suomen kärkikaartiin kuuluva Sami Tamminen (Juno, Nikke Ankara, Pikku G, Brädi, Tuomas Kauhanen yms..) Kappale on Uutelan omaa käsialaa.
– Rankkaan tekstiin on pyritty tuomaan vastapainoa tuotannon ilmavuudella ja kevyellä soinnilla.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...