0

Luovuus lähtee rohkeudesta – Anjalankosken Taideseura 40-vuotisjuhlanäyttely Anjalan kartanossa

Anjalankosken Taideseura viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi seura esittäytyy näyttelyssä Anjalan kartanossa.
– Esillä on teoksia seuran alkuvuosilta sekä myös aivan uusia töitä, toteaa seuran puheenjohtaja Jarmo Liikkanen. Ripustusta tehtäessä todettiin, että esillä on aivan eri teoksia kuin viime vuonna, jolloin seuralla oli myös näyttely Anjalan kartanossa. Taideseura on aktiivinen yhdistys. Yhdistyksessä on mukana edelleen jäseniä seuran perustamisen ajoilta, mutta seuraan liittyy hyvin myös uusia jäseniä.
Näyttelyn teemana on ajatus ”…luovuus lähtee rohkeudesta”. Esillä on 82 taulua sekä keramiikkaveistoksia 16 eri taiteilijalta. Mukana on öljy-, akryyli-, posliinimaalauksia, akvarelleja, pastellitöitä sekä alkoholimustetöitä. Lisäksi on esillä kursseilla tehtyjä harjoitustöitä. Vanhimmat teokset ovat 1980-luvun alusta. Näyttely on myös myyntinäyttely, eli osa teoksista on myytävänä.

Anjalan kartano on avoinna yleisölle 5.7.-2.8. iltapäivisin. Kartanossa on Taideseuran näyttelyn lisäksi esillä kartanon historiasta kertovia näyttelyitä sekä virtuaalihahmoja ja -esineitä.

Kartanon julkisivumaalaus ja ikkunaremontti valmistuu heinäkuun aikana.

Kommentteja aiheesta “Luovuus lähtee rohkeudesta – Anjalankosken Taideseura 40-vuotisjuhlanäyttely Anjalan kartanossa

 • 30.7.2020 at 08:24
  Permalink

  Lueskelin Anjalankosken taideyhdistyksen sivuilta tietoja heidän 40-vuotisen näyttelytoimintansa sisällöistä.
  Yhdistyksen kautta toteutuneen taiteen ohjatun harrastamisen sekä näyttelytoiminnan ja jäsenistön omakohtaisen taidon kehittämisen yhteismerkitystä voi luonnehtia 40 vuoden pituudelta tarkasteltuna parhaiten sanalla valtaisa.
  Ja kaiken lisäksi alueellamme on muitakin pitkään toimineita ja suuresti ansioituneita taideyhdistyksiä.

  Länsi-Kymen Kulttuuritieyhdistyksen onnittelut Anjalankosken taideyhdistyksen kaikille jäsenille ja yhdistyksen toimihenkilöille teidän juhlavuodestanne!

  Pekka Hyvärinen

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko käynyt hiihtämässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...