Reppu joka selkään – Koulureppuja kerätään vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille

Hope ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan jo neljättä kertaa koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille.

Hope ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan jo neljättä kertaa koulureppuja.

Keskilaakso

Hope ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan jo neljättä kertaa koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin OP Kymenlaakson konttoreihin niiden aukioloaikoina.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisessa perheessä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston.

– Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin, kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

– Meille OP Kymenlaaksossa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Juha Korhonen.

Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu perjantaihin 31. heinäkuuta asti. Repun tai penaalin voi toimittaa heinäkuussa OP Kymenlaakson konttoreihin niiden aukioloaikoina: Kouvolaan, Haminaan tai Kotkaan.

Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput keräyksen päätyttyä Hope Kouvolan toimipisteeseen, josta ne jaetaan elokuun alussa vähävaraisten perheiden koulutietään aloittaville lapsille. Hope Kouvolan toimipiste auttaa lapsiperheitä koko Kymenlaakson alueella.

– Meillä oli viime vuonna yhteensä noin 200 asiakasperhettä, joissa on yhteensä noin 600 lasta. Reppukeräyksen avulla jokainen ensimmäistä luokkaa aloittava lapsi pääsi valitsemaan ikioman, upouuden repun varastoltamme. Ne ovat tärkeitä hetkiä ja tunteikkaita kohtaamisia, kertoo Hope Kouvolan toimipisteen tiiminvetäjä Tanja Lahtinen.

Koronatilanteen vuoksi lahjoittaminen on mahdollista myös postitse.

Myös Pohjola Sairaalat ovat mukana kampanjassa ja järjestävät reppukeräyksen kaikilla toimipisteillään. Pohjola Vakuutus osallistuu keräykseen lahjoittamalla jokaisen koulutien aloittajan reppuun led-valon toivottamaan turvallista koulutietä.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3000 lapselle eri puolilla Suomea. Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka