0

Opastetut kävelykierrokset alkavat – Uusina paikkoina muun muassa Mustilan kartano ja arboretum

Kouvolan opastetut kävelykierrokset pääsevät tänä kesänä alkamaan vasta heinäkuun alkupuolella koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Kierrokset jatkuvat syyskuun puoliväliin asti.
Jo viime kesinä toteutettujen kohteiden lisäksi on tarjolla viisi ihan uutta kierrosta. Uusia paikkoja ovat Mustilan kartano ja arboretum ja Radansuun kylä Iitin puolella. Niivermäen ulkoilualueella tehdään opastettu retki venäjäksi opastettuna.
Lisäksi kaupungin keskustassa aseman ympärillä muistellaan, miten junat vislasivat Kouvolassa ensimmäisen kerran 150 vuotta sitten, kun Riihimäki-Pietari -rata valmistui. Viides uutuus on opastettu pyöräretki keskustan ja Kuusankosken seuduilla.
Aiemmilta kesiltä tuttuja kävelykierroksia tehdään Kouvolan vanhalla hautausmaalla, Kasarminmäellä, keskustan puistoissa ja Manskilla, Kuusankosken Koskenrannassa ja Myllykoskella käyskennellään Waldenin jalanjäljilla.
Inkeroisten Tehtaanmäellä tutustutaan alueen historiaan ja ennen kaikkea Alvar Aaltoon ja hänen tuotantoonsa Tehtaanmäellä. Kouvolan kaupunki kuuluu Aalto-kaupunkien yhteityöverkostoon ja toimii ensi vuonna sen puheenjohtajana. Kierroksia on joka toinen keskiviikko 8. heinäkuuta alkaen.
Kaikilla kierroksilla noudatetaan viranomaisten antamia määräyksiä ja suosituksia matkailijoiden ja oppaiden tartuntariskin vähentämiseksi.

Kaikki Kouvolan näillä kierroksilla opastavat henkilöt ovat Suomen Opasliiton auktorisoimia matkailuoppaita. Heidät tunnistaa joko hopean tai kullan värisestä opasmerkistä, jossa lukee GUIDE ja johon on kuvattu sininen Suomi maapallon kartalle. Suomen Opasliitto ry:n auktorisoinnin saa henkilö, joka on suorittanut liiton vaatimusten mukaan järjestetyn opaskoulutuksen hyväksytysti. Auktorisoinnin säilyttämiseksi opas osoittaa määräajoin tietojensa ja taitojensa ajantasaisuuden. Tämä takaa Opasliiton auktorisoimien oppaiden laadun.

Tarkat tiedot ja lähtöpaikat selviävät keltaisesta esitteestä, joita on jaossa muun muassa kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa, sekä matkailuoppaiden facebook-sivuilta tai puhelimitse 040 1870383.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...