0

Mustilan koulu heräilee koronaviruskurimuksesta – Tiedossa rokkia, rokkaa ja lähiruokamessut

Lähiruuan ystävät ry hallinnoi Yhteinen Puutarha -hanketta, jonka avulla Mustilan koulun pihapiirissä on parin vuoden ajan opiskeltu ja inspiroiduttu luonnosta ja luonnontuotteiden monipuolisista mahdollisuuksista.
Hankkeen kurssitarjonta on ollut monipuolista ja niin oli suunniteltu myös vuodeksi 2020. Covid-19 rajoitti myös Lähiruuan ystävien sekä hankkeen toimintaa, kun perinteinen Kevään Korvalla -tapahtuma jouduttiin perumaan sekä hankkeen kymmenkunta kurssia siirrettiin vuodelle 2021. Kokoontumisrajoitusten höllennyttyä alkaa toiminta pikkuhiljaa heräilemään myös vanhan koulun pihapiirissä.
Yhteinen Puutarha avaa ovensa valtakunnallisena Avoimet Puutarhat -päivänä 5.7. Avoimet Puutarhat on Puutarhaliitto ry:n koordinoima valtakunnallinen teemapäivä, jolloin paikallisilla ja matkaajilla on mahdollisuus tutustua mielenkiintoisiin puutarhakohteisiin ympäri Suomen. Teemapäivänä Yhteisessä Puutarhassa on tarjolla kahvia ja mehua. Teemapäivä on maksuton.
Rokkia ja rokkaa tarjoillaan Yhteisessä Puutarhassa 8.8. Tapahtuma tuo paikallisille ja matkailijoille hieman säpinää kylälle. Tapahtumassa esiintyy kymenlaaksolainen hard rockia ja sinfonista metallia soittava yhtye Sielulintu. Ruokatarjoilu on suunniteltu hoidettavan paikallisten yhdistysten ja toimijoiden yhteisvoimin, jolloin ruokailijat voivat kymmenen euron hintaan kerätä oman lautasensa suolaista ja makeaa nauttien samalla hyvästä musiikista ja puutarhan tunnelmasta. Mikäli jokin taho tai yhdistys haluaa tulla mukaan tapahtumaan, yhteyttä voi ottaa Lähiruuan ystävät ry puheenjohtaja Maria Tigerstedtiin tai hanketyöntekijä Hannariikka Hannolaan.
Lähiruuan ystävät ry:n messuorganisaatio työskentelee normaalisti perinteisten Lähiruokamessujen järjestämisen eteen. Lähiruokamessut järjestetään Mustilan koulun pihapiirissä 12. – 13.9., mikäli Covid-19- suositukset antavat myöten. Messuille on ilmoittautunut jo useita kymmeniä näytteilleasettajia, ja tiedossa on aiempien vuosien tapaan runsas kattaus lähiruokatuotteita, käsitöitä, työnäytöksiä, opastusta ja toimintaa.
Tiedotusta edellä mainituista tapahtumista osoitteesta: www.lähiruoka.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...