0

Inkeroisten Maastoajoista kovatasoiset, kun autoja ei myydä – Katsomoon vain ennakkoon ostetuilla lipuilla

Pikkusuon moottoriradalla kilpaillaan lauantaina 4.7. perinteiseen tapaan jokamiehenluokan merkeissä. Vuosittain ajettava Inkeroisten Maastoajo on järjestelyiltään kaikkea muuta kuin perinteinen. Poikkeuksellisia järjestelyjä on luvassa niin katsojille, toimitsijoille kuin kilpailijoille.
Yleisöä kilpailupaikalle pääsee rajoitettu määrä. Pääsyliput tapahtumaan on myyty ennakkoon. Niitä ei voi enää ostaa kilpailupaikalta. Varikko ja muu rata-alue on eristetty yleisöltä. Katsojia aletaan laskea kilpailupaikalle kello 11 alkaen.
– Kilpailun järjestäminen tämän pandemian aikana on erittäin haastavaa. Aluksi näytti siltä, että kilpailu ajettaisiin tyystin ilman yleisöä. Kesäkuun puolessa välissä määräykset helpottuivat. Nyt pystymme ottamaan mukaan rajatun määrän yleisöä, Anjalankosken Urheiluautoilijoista kerrotaan.
– Toivomme ihmisten kunnioittavan järjestäjän antamia ohjeistuksia.

Kilpailijoille suurin poikkeama on se, että heidän ajokkejaan ei myydä. Tähän menettelyyn on Anjalankosken Urheiluautoilijat saanut AKK:n hallitukselta ainutkertaisen kokeilukilpailuluvan. Lupaa haettiin, koska ostotarjousmenettely ei olisi ollut poikkeusoloissa hyvän tavan mukaista.
– Kilpailuista tulee poikkeuksellisen kovatasoiset. Paikalle tulee autoja, joita ei Pikkusuolla ole ennen nähty. Näitä autoja yleensä säästetään SM-kilpailuihin tai Pellon Poikkinaintiajoihin. Nyt niillä pääsee ajamaan, kun niitä ei tarvitse myydä. Näin kovatasoisia kilpailuja ei ole ennen Pikkusuolla eikä muissa ”kyläkilpailuissa” nähty.
Kilpailussa ajetaan viidessä luokassa. Päivän aloittavat limittäin ajavat EVK- ja tuuppari-luokat. Tauon jälkeen radalle päästetään yleinen luokka. Päivän päättävät limittäin ajavat nuoret ja naiset.

Kilpailijoiden määrä on rajattu 120 kilpailijaan. Ilmoittautuneiden määrä täyttyi tämän vuoksi poikkeuksellisesti jo hyvissä ajoin. Viiteen luokkaan osallistuu tämän myötä noin 200 osallistujaa. Tämän mahdollistaa se, että yksi kilpailija voi osallistua useampaan eri luokkaan. Kilpailijoita Pikkusuolle saapuu ympäri Suomea. Kaukaisimmat saapuvat Raahen, Tyrnävän ja Lapinlahden suunnalta. Poikkeuksellista on se, että suurin osa kilpailijoista saapuu Kymenlaakson ulkopuolelta. Anjalankosken Urheiluautoilijoilla on kilpailussa myös vahva edustus.

Kilpailut Pikkusuon moottoriradalla alkavat lauantaina kello 12. Yleisölle on tapahtumassa omat kioskipalvelut.

Kilpailua on myös mahdollista seurata Youtuben kautta tehtävällä live-lähetyksellä. Linkki lähetykseen löytyy Anjalankosken Urheiluautoilijoiden nettisivuilta.

Viikon kysymys

Kutsuuko sohva ja MM-hiihdot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...