0

Metsäkauppaa tehdään Kymenlaaksossa vilkkaasti – Hinnat ja määrät kasvussa

Puukauppa on virinnyt positiivisesti vuoden ensimmäisellä puoliskolla hintojen sekä määrien puolesta. Metsänomistajat ovat myös käyttäneet Metsänhoitoyhdistyksen palveluita kasvavissa määrin.
Kymenlaaksossa on käyty vilkkaasti kauppaa vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Hintojen nousu on aktivoinut metsänomistajia puukaupoille ja yhä useampi metsänomistaja käyttää Metsänhoitoyhdistystä apuna puukaupan teossa.
– Tilastojen mukaan 70,2 prosenttia Kymenlaaksosta tänä vuonna tehdystä puukaupasta on kulkeutunut meidän kauttamme, kommentoi Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson johtaja Jari Ursin.
– Käytännössä tämä tarkoittaa, että metsänomistajat kasvavissa määrin käyttävät asiantuntemustamme hyväksi puukaupassa esimerkiksi puunmyyntisuunnitelmien ja kilpailuttamisen kanssa.
Metsänomistajan menestyminen on Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson toiminnan kulmakivi.
– Olemme strategisesti linjanneet kauden alussa, että yksi päätehtävistämme on tukea metsänomistajia heidän arvojensa mukaisessa toiminnassa. Puukaupan osalta voimme tilastojen valossa todeta olevamme oikealla polulla.
Kuluneena vuonna puukauppansa kilpailuttaneet ovat saaneet keskimäärin 4,5 prosenttia korkeampaa kuutiohintaa. Esimerkiksi kuusikuidussa kilpailuttamalla metsänomistaja on saanut 2,60 euroa paremman kuutiohinnan.

Tulevana syksynä Jari Ursin odottaa tiukkoja kamppailuja etenkin kesäkelpoisten harvennusten suhteen.
– Jo nyt pieniinkin harvennusleimikoihin tulee useita tarjouksia, enkä näe suhdanteen heikkenevän kesälomien jälkeen. Päinvastoin näyttää siltä, että ostajien perinteinen toukokuun ostopiikki on tänä vuonna tasainen. On siis odotettavissa, että syksyllä puita tarvitaan yhä enemmän, jolla on selkeä vaikutus hintoihinkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...