0

Helteet nostivat uimavesien lämpötilat reilusti yli 20 asteen – Koivusaari luokitellaan EU-rannaksi

Kunnan ylläpitämiä uimarantoja on Kouvolassa 12. Lisäksi Kouvolassa on yksi yksityisen tahon ylläpitämä uimaranta. Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut valvoo uimarantojen asianmukaisuutta ja uimaveden laatua. Uimakausi on 15.6.-31.8. välinen ajanjakso.
Jako pieneen ja suureen rantaan määritellään kävijämäärän mukaan. Suurella rannalla (ns. EU-uimaranta) arvioidaan käyvän uimakauden aikana huomattava määrä uimareita. Kouvolan seudulla on EU-rantoja neljä: Koivusaari, Käyrälampi, Särkät ja Venna.

Uimavesinäytteet otetaan seurantakalenterin mukaisesti EU-rannoilta neljä kertaa kesässä ja pieniltä uimarannoilta kolme kertaa uimakauden aikana. Suunnitellut näytteenottoviikot ovat 23, 26, 30 ja 33. Tarvittaessa otetaan lisänäytteitä.
Kesäkuussa otettujen näytteiden mikrobiologinen laatu oli hyvä kaikilla Kouvolan ja Iitin yleisillä uimarannoilla.
Syanobakteereista eli sinilevästä on tehty havaintoja Kouvolassa Sompasen uimarannalla sekä Lappalanjärvellä Valkealan kirkonkylän uimarannoilla. Iitissä sinilevää on havaittu Urajärven uimarannalla, jossa sitä oli erittäin runsaasti.
Uimavesien lämpötilat olivat viikolla 26 keskimäärin 22,8 °C.

Uimarantavettä koskevia tiedotteita ja uimavesituloksia on nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla. Lisäksi niitä voi seurata Internetissä:
https://www.kouvola.fi/uimarantojentutkimustodistukset

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...