0

Mustilassa viikonvaihteessa puunveistopäivät – Paikalla kotimaiset huippuveistäjät

Useista peräkkäisistä veistokilpailuista koostuva kansainvälinen Wood Carving Tour Finland jouduttiin siirtämään koronatilanteen vuoksi vuodelle 2021.
Mustilaan suunniteltu osatapahtuma järjestetään kuitenkin poikkeusjärjestelyin pienimuotoisena veistotyöpajana muutaman kotimaisen huippuveistäjän porukalla. Mukana muun muassa vuoden 2019 moottorisahaveiston suomenmestari Timo Peiponen.
Arboretumin vierailijat pääsevät seuraamaan moottorisahataitureiden työskentelyä tulevan viikonlopun ja alkuviikon aikana. Tavoitteena on loihtia kymmenkunta uutta veistosta Mustilan uuden veistospuiston täydennykseksi. Veistäminen alkaa lauantaina 27.6. ja valmiita sekä valmistuvia töitä pääsee näkemään jo sunnuntaista lähtien.
Veistospuiston rakentaminen on osa Taiteiden Mustila -hanketta, jota tuetaan EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahaston LEADER-rahoituksella. Arboretumiin jo sijoitetut noin 50 veistosta ovat saaneet paljon kiitosta, vaikka niiden sijoituspaikat eivät vielä ole aivan lopullisia. Tarkoitus on löytää kaikille luomuksille puiston kätköistä paikka, jossa sekä itse veistos että myös sijoituspaikka saavat lisäarvoa.

Mustilan puunveistopäivien taiteilijat: (joku jälki-ilmoittautuja voi vielä liittyä joukkoon)
August Eskelinen, Lappeenranta
Leo Laakko, Orimattila
Tarmo Kovanen, Kivijärvi
Taisto Pehkonen, Lieksa
Timo Peiponen, Karstula

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...