0

Toiminta Kymenlaakson keskussairaalan uusissa tiloissa alkaa – Päivystyksen uudet sisäänkäynnit otettiin käyttöön maanantaina

Kymenlaakson keskussairaalan sairaalatoiminta uudessa laajennusosassa alkaa vaiheittain juhannuksen jälkeen. Päivystys aloittaa uusissa tiloissa maanantaina 22.6. ja päivystyksen uudet sisäänkäynnit otetaan käyttöön maanantaiaamuna.
Uusiin tiloihin muuttaa päivystys, teho- ja valvontahoito, sydänvalvonta, leikkaustoiminta, välinehuolto sekä synnytykset ja äitiyspoliklinikka. Tämä tarkoittaa myös yli 600 työntekijän muuttoa.
– Aivan kuin joulupukkia odottaisi, kuvailee johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tunnelmia, kun vuosia odotetut uudet tilat ovat valmiina käyttöön.
– Odotamme kovasti muutosta ja tällä hetkellä ei ole tiedossa mitään kriittisiä ongelmia, mikä estäisi avaamisen aikataulussa.
Kymenlaakson keskussairaala palvelee 170 000 kymenlaaksolaista. Asiakkaita tulee myös Itä-Uudeltamaalta.
– Sairaalan uudistuminen on merkittävä asia alueen asukkaille, sillä uusissa tiloissa sijaitsevat ydintoiminnot kuten päivystys ja teho- ja valvontahoito, Mäntymaa kertoo.
– Mikäli koronavirusepidemian toinen aalto tulee, meillä on nyt siihenkin aiempaa paremmat tilat ja toiminnot käytettävissä. Uudessa sairaalaosassa potilaille pystytään tarjoamaan nykyaikaiset ja viihtyisät tilat, joissa on huomioitu erityisesti turvallisuus ja yksityisyys monin tavoin.
– Potilaalle on varmasti merkitystä sillä, että häntä hoidetaan omassa tilassa eikä pelkällä verholla erotettuna viereisestä potilaasta kuten aiemmin. Potilasta ei myöskään tarvitse aina siirtää paikasta toiseen vaan hoito tulee potilaan luo, Mäntymaa selvittää.

Sairaalan muutto tarkoittaa asiakkaiden kannalta myös sitä, että päivystyksen sisäänkäynnit muuttuvat maanantaina 22.6. Päivystyksen uusi sisäänkäynti sijaitsee uudessa sairaalaosassa. Päivystyksen pääsisäänkäynnin lisäksi uudessa osassa sijaitsevat erikseen infektiopäivystyksen sisäänkäynti ja infektiopäivystyksen sisäänkäynti yöaikaan.
Päivystyksessä palvelevat päivystys, infektiopäivystys, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä hammaslääkäripäivystys, joka aloittaa toimintansa tiloissa myöhemmin.
Myös sisäänkäynnit synnytysyksikköön ja äitiyspoliklinikalle muuttuvat: Synnytysyksikköön ja äitiyspoliklinikalle kuljetaan sairaalan vanhan puolen sisäänkäynnistä (klo 6–22) ja yöaikana (klo 22–6) päivystyksen uudesta sisäänkäynnistä. Sisäänkäynnit muuttuvat 22.6. alkaen, mutta synnytysyksikkö ja äitiyspoliklinikka muuttavat uusiin tiloihin kesä-heinäkuun vaihteessa.
Suurin osa poliklinikoista ja osastoista palvelee edelleen sairaalan vanhassa osassa. Kulku näihin on edelleen vanhan puolen sisäänkäynneistä. Vanhan sairaalan puolella sisäänkäynneissä on poikkeusjärjestelyjä ajalla 22.–29.6. Tämän jälkeen käytössä on sairaalan pääsisäänkäynti sairaalan eteläpäädyssä 29.6. alkaen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...