0

Raussilan maastopalon havaitsi purjekoneen lentäjä – Jälkisammutustyöt tulevat jatkumaan useita tunteja

Elimäellä Raussilantien varressa olevasta maastopalosta ilmoitettiin kello 14.41 hätäkeskukseen maanantaina 22.6. Savuhavainnon teki purjekoneen lentäjä. Hyvä paikannus helpotti merkittävästi pelastuslaitoksen pääsyä kohteeseen.
Maastopalo on yli hehtaarin alueella nuoressa mäntymetsässä. Pelastuslaitos on saanut rajattua paloalueen. Jälkisammutustyöt tulevat jatkumaan useita tunteja.
Maastopalon syttymissyystä ei ole tällä hetkellä arviota.
Sammutustyössä on mukana Kymenlaakson pelastuslaitokselta yksiköitä ja henkilöstöä Elimäeltä, Anjalasta, Inkeroisista, Hurukselasta ja Korialta.
Kymenlaaksossa on metsäpalovaroitus. Kuiva sekä kuuma sää kasvattaa metsäpaloriskiä entisestään. Avotulen tekeminen metsäpalovaroituksen aikana on ehdottomasti kielletty.

Suomessa vallitsee korkeapaine ja sää lämpenee suuressa osassa maata varsin tukaliin hellelukemiin. Päivän maksimilämpötilat kohoavat etenkin maan etelä- ja keskiosassa keskiviikosta alkaen monin paikoin yli 30 asteeseen. Ennustetut lämpötilat saattavat toteutuessaan rikkoa myös asemakohtaisia kesäkuun lämpöennätyksiäkin. Lisäksi järvien pintavedet lämpenevät ajankohtaan nähden selvästi tavanomaista korkeampiin lukemiin, maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin noin 25 asteeseen.
Helteisessä korkeapaineessa sää on arvatenkin aurinkoinen ja poutainen, mutta keskiviikosta alkaen paikallisten sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuus kasvaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...