0

Fazer investoi Korialle – Investoinnit nousevat vuoden sisällä yli 10 miljoonaan euroon

Tällä hetkellä maailmanlaajuinen poikkeustilanne huolestuttaa kuluttajia, ja on nostanut eri keskusteluissa esiin suomalaisen ruuan riittävyyden ja ruokaturvallisuuden. Fazer, liki 130-vuotias suomalainen yritys, keskittyy kuluttajatuotteisiin ja kehittää ruokaa ratkaisuna moniin yhteiskunnan kestävyyshaasteisiin.
Fazer käyttää kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Fazerin valmistuksen kotimaisuusaste on noin 95 prosenttia.
– Me Fazerilla teemme kaikkemme, jotta jokaisessa suomalaisessa kodissa voidaan syödä kotimaisia viljapohjaisia tuotteita sekä nauttia tunnettuja makeistuotteitamme ja innovatiivisista uutuuksistamme. Vaikka omavaraisuus ja huoltovarmuus ovat Suomessa huippuluokkaa, suomalainen ruoka ei ole itsestäänselvyys. Elintarvikeyrityksenä tämä vaatii meiltä sen, että innovoimme ja investoimme jatkuvasti, ja että kuluttajat näkevät tuotteidemme arvon. Sen vuoksi suosivat kotimaista tuotantoa ostopäätöksissään. Jokainen meistä voi vaikuttaa suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuuteen valitsemalla kotimaisen, kestävällä tavalla valmistetun tuotteen. Tämä auttaa myös meitä jatkamaan työtämme kuluttajien, yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvoinnin parantamiseksi, kertoo Fazer-konsernin konsernijohtaja Christoph Vitzthum tiedotteessa.

Fazer on yksi Suomen arvostetuimpia brändejä. Fazer tarjoaa leipomo-, makeis-, keksi- ja viljatuotteita, kasvipohjaisia juomia, välipaloja ja ruuanvalmistustuotteita sekä kahvilapalveluita. Fazerilla on tehtaita kotikaupunkinsa Vantaan lisäksi muun muassa Lahdessa, Lappeenrannassa ja Korialla.
– Fazer investoi Koriaan. Uskomme suomalaiseen kauraan ja kiertotalouteen. Kauran kysyntä on maailmalla vahvassa kasvussa, minkä vuoksi laajennamme tuotantoa Korialla. Rakennamme uusia linjoja ja keskitämme kaurapohjaisten kuluttajabrändin valmistusta Korialle siirtämällä Fazer Yosa -tuotteiden valmistuksen Korialle. Viimeisen kolmen vuoden aikana Fazer on investoinut Suomeen noin 110 miljoonaa euroa. Korialla investoinnit nousevat vuoden sisällä yli 10 miljoonaan euroon, sanoo Christoph Vitzthum.
Fazer työllistää Korialla yli 170 henkilöä. Työntekijät edustavat eri alojen osaamista: automaatiota, laadunvalvontaa, logistiikkaa, prosessitekniikkaa, meijerialaa ja tuotekehitystä. Tämän lisäksi tehdasalueella työskentelee tällä hetkellä liki 50 alihankkijaa erilaisissa kunnostus- ja rakennustöissä.
Aiemmin Kaslink-nimellä tunnettu Korian tehdas siirtyi Fazerin omistukseen elokuussa 2019. Moderni ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä tuotantolaitos sijaitsee Kymijoen rannalla, ja sen tunnetuin kuluttajabrändi on Fazer-brändin alle siirtynyt Aito-tuoteperhe, joka kattaa lähes 30 tuotetta. Biokaasulla valmistettavia Fazer Aito -kauratuotteita myydään Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Saksassa, jossa myynti on kehittynyt suotuisasti. Vastuullisesti tuotettu kaura tulee Korialle kotimaisilta viljelijöiltä.

Fazer panostaa houkutteleviin makuelämyksiin ja merkityksellisiin brändikokemuksiin kasvavissa tuotekategorioissa. Kasvu perustuu kuluttajaymmärrykselle, innovaatioille sekä läheiselle yhteistyölle asiakkaiden kanssa. Fazer investoi kasvuun orgaanisesti ja yritysostoilla. Suomen lisäksi Fazer hakee kasvua Pohjois-Euroopasta ja valikoiduilta markkinoilta sen ulkopuolella.
Kolmen viime vuoden aikana Fazer on investoinut yhteensä noin 164 miljoona euroa, joista 110 miljoonaa Suomeen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koronarajoitukset hellittävät. Kiinnostavat paikalliset kesätapahtumat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...