Kyläpäivä 13.6. – Ummeljoella pidetään kirppis ja verkossa kerrotaan tarinaa Myllykoskesta, Kylähullun kierroksesta ja Polven Juustolasta

Kyläläpäivää vietetään lauantaina 13.6. Kyläpäivä näkyy etenkin verkossa, mutta myös pienempinä tapahtumina. Ummeljoen kyläyhdistys järjestää kirpputoritapahtuman Anjalantien varressa Matti Espon

Valtakunnan virallinen kylähullu Jukka Naukkarinen vierailee 13.6. Etelä-Karjalassa ja Etelä-Kymenlaaksossa. Kierros päätetään kotiseudulle Känkkärälle Anjalaan.

Keskilaakso

Kyläläpäivää vietetään lauantaina 13.6. Kyläpäivä näkyy etenkin verkossa, mutta myös pienempinä tapahtumina. Ummeljoen kyläyhdistys järjestää kirpputoritapahtuman Anjalantien varressa Matti Espon hallien pihapiirissä. Alueella on myös kahvio. Verkossa julkistetaan vuoden kymenlaaksolaisen kylän Myllykosken esittelyvideo. Video on nähtävillä muun muassa Myllykosken Seudun Kotiseudtuyhdistyksen verkkosivuilla ja facebookissa. Saverolla toimivan Poveln Juustolan tarinaa esitellään mobiilisovituksella ProAgrian Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten hankkeessa.

Valtakunnan virallinen XV Kylähullu Jukka Naukkarinen Ummeljoelta suorittaa näyttävän digikolmiloikan lauantaina. Hän lähtee Kaakkois-Suomen kierrokselle lennokkaat ajatukset mielessään.

Kiertue on nähtävissä suorana lähetyksenä tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=EOrkOxmjG2o&feature=youtu.be

Striimauksen toteuttaa Kaikumedian tehokaksikko, joka on Kylähullun kyydissä koko päivän.

Reitti kiertää Kouvolasta Taipalsaarelle ja siellä juuri avattua pyöräilyreittiä hipoen lossilla suureen Jänkäsaareen omatoimisuudestaan kuuluisaan kylään. Sieltä Röytyn kotiseututalolle ja Vehkataipaleen kautta Miehikkälään. Loppumatkasta retkikunta tapaa ikäihmisten etäjumppaohjaajan Pyhällössä, Kartanonrouva von Daehnin Sippolassa, Liikkalan myllyn myllärin ja Anjalassa luontopolun, lääninkivet ja juoksuhaudat.

Tämä kiertue on alkusysäys Kylältä kylille, Kylähullun tapaan Kaakkois-Suomessa hankkeelle. Hanke tarjoaa kylille tilaisuutta tulla kuulluksi ja nähdyksi jatkossakin. Seuratkaa Kylähullun ensimmäistä kyläkiertuetta ja ottakaa rohkeasti yhteyttä hankevetäjään https://kymenlaaksonkylat.fi/kylilta-kylille-kylahullun-tapaan-kaakkois-suomessa/ ja pistetään potkurit pyörimään kylillä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka