0

Jumalanpalveluksiin ja toimituksiin kirkkotilassa voi 1.6. alkaen osallistua yli 50 henkeä, jos turvallisuusehdot täyttyvät

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa – vihkimisessä, kasteessa ja hautaan siunaamisessa – sekä jumalanpalveluksissa voi kesäkuusta alkaen olla läsnä myös yli 50 henkilöä. Piispojen 19. toukokuuta seurakunnille antaman tarkentavan ohjeen mukaan tämä on mahdollista edellyttäen, että tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan 1–2 metrin turvavälein käytettävään tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä kirkkotilassa tai muussa seurakunnan tilassa on 500 henkeä.

Kouvolan seurakuntayhtymässä huomioidaan käytettävien tilojen koko

Kouvolan seurakuntayhtymässä kirkkotilojen ja muiden seurakuntatilojen käyttö eri tilaisuuksissa suunnitellaan turvalliseksi piispojen ohjeistuksen mukaisesti. Suunnittelussa huomioidaan myös se, että osa Kouvolan seurakuntien tiloista ei mahdollista 50 hengen läsnäoloa turvallisesti samaan aikaan. Näihin tiloihin määritellään erikseen henkilömäärärajoitukset.
Jumalanpalvelukset kirkkovieraille avoimina tilaisuuksina alkavat Kouvolan seurakunnissa sunnuntaina 7. kesäkuuta alkaen. Jumalanpalveluksia Kouvolan seurakunnista voi koko kesän ajan seurata myös verkon välityksellä.

Seurakuntayhtymän tiloja voi varata perhejuhlia varten 1.6. alkaen
Piispojen ohjeistuksessa huomioidaan myös, että kirkollisen toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus, jonka toteutuksesta vastuu on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan yksityistilaisuuksia koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. Kouvolan seurakuntayhtymän tiloja voi varata perhejuhlia varten 1.6. alkaen.

Toimitusvarausten asiakaspalvelupiste avautuu asiakaskäynneille 1.6. alkaen
Kouvolan seurakunnissa järjestettävien kirkollisten toimitusten varaukset hoidetaan Kouvolan seurakuntayhtymän toimitusvarausten yksikössä. Toimitusvarausten yksikön asiakaspalvelupiste Kouvolan seurakuntakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa avautuu asiakaskäynneille 1.6. alkaen. Kaste- tai vihkivarauksen voi hoitaa puhelimitse tai asiakaspalvelupisteessä. Hautaansiunaamisten varaukset hoidetaan ajanvarauksella. Kesä- ja heinäkuussa siunausvarauksen voi hoitaa toimitusvarausten puhelinpalvelun tai hautaustoimiston kautta. Kirkollisen toimituksen käytännön järjestelyistä omaiset sopivat yhdessä toimituksesta vastaavan papin kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...