0

Myllykosken sankarihautausmaalle on siunattu talvisodassa ja jatkosodassa kaatuneet 118 sankarivainajaa

Kaatuneiden muistopäivänä 16.5. laskettiin Myllykoskella seppele Sankaripatsaalle, jonka on veistänyt Oskari Jauhiainen ja se on paljastettu 20.9.1953.
Veistos kuvaa polvistuvaa naista ja hänen vierellään seisovaa sotilasta. Jalustassa ovat vuosiluvut ”1939 – 1940 1941 – 1944”. Sankarihautojen keskeltä kulkevan puistotien päässä sijaitsevan sankaripatsaan nimi on In memoriam. Patsas on Myllykosken kirkon kirkkopuistossa. Sodanjälkeisenä aikana Oskari Jauhiainen suunnitteli ja veisti yhteensä kymmenen sotamuistomerkkiä. Opastaulu sijaitsee Myllykosken kirkon kirkkopuistossa.
Kivestä veistetyssä muistomerkissä on aakkosjärjestyksessä paikalla haudatut myllykoskelaiset talvi- ja jatkosodan sankarivainajat syntymävuosineen ja kaatumisaikoineen sekä -paikkoineen. Lisäksi muistomerkissä on hautapaikkoja kuvaava kartta, jonka avulla kirkon vierellä sijaitsevalla sankarihautausmaalla vieraileva voi löytää etsimänsä haudan sijainnin.
Muistomerkin takaa avautuu lehtipuiden katveeseen jäävä sankarihautausmaa ja sen läpi kulkeva puistotie.
Myllykosken sankarihautaan on siunattu talvisodassa 26 ja jatkosodassa 92, yhteensä 118 kaatunutta sankarivainajaa. Koska veljekset Oiva ja Paavo Hasu on haudattu samaan hautaan, ristin numero 81 kohdalle, niin ristejä on kaikkiaan 117 kappaletta. Sankarivainajat ovat saaneet viimeisen leposijansa Myllykosken sankarihautausmaalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...