0

Runon ja suven Saaramaa -kylätapahtuma siirtyy vuodella eteenpäin

Viime kesänä ensimmäisen kerran järjestetty Runon ja suven Saarama -kylätapahtuma sai hyvän vastaanoton. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää myös tulevana kesänä heinäkuussa.
– Yleisön taholta on tullut runsaasti kyselyjä tapahtuman jatkosta. Olemme tiedottamisessa tähän asti joutuneet viittaamaan koronaepidemian mahdollisiin vaikutuksiin. Kuluvan viikon alkupuolella olemme yhteisesti päätyneet siirtämään tapahtuman ensi kesään, jolloin todennäköinen toteutuspäivä olisi lauantai 3.7.2021. Ohjelma- ja esiintyjäideat kehitellään sitten talven aikana vallitsevan tilanteen mukaan, kertoo teatteriryhmä Kimaran puheenjohtaja Esko Junkkari.
Junkkarin mukaan yleisömäärärajoitusten mukaan tapahtuman olisi mahdollista järjestää, mutta turvavälien toteuttaminen on hankalampaa, kun Saaramaan VPK:n talo piha-alueineen suhteellisen intiimi tilakokonaisuus.
– Myös yleisön ikärakenne on huomioitava. Haluamme järjestäjinä kantaa vastuumme koronaepidemian leviämisen estämisessä.

Viime kesän tapahtuma keräsi yleisö noin 120 henkeä.
– Yleisömäärä kertoi kylätapahtuman tarpeellisuudesta entisten ja nykyisten saaramaalaisten ja lähialueen asukkaiden kohtaamistilanteena. Vakaa tavoitteemme on tehdä tapahtumasta jatkumo, joka löytää paikkansa kalentereista vuodesta toiseen. Myös esiintyjien hakemisessa katseet luodaan laajemmin ympäröivään Kymenlaaksoon.
Esko Junkkari kertoo, että Sampo Ståhlbergin ja Leena-Kaisa Kiviojan yhteinen kotikonsertti oli suunnitelmissamme kokeiluna.
– VPK:n talon pääohjelman lisäksi kylällä voisi olla pienempiä lisätapahtumia kokonaisuutta täydentämässä.

Kommentteja aiheesta “Runon ja suven Saaramaa -kylätapahtuma siirtyy vuodella eteenpäin

  • 16.5.2020 at 13:01
    Permalink

    Saaramaalla kyläläisillä on tarvittaessa tahto ja taito koota voima/osaaminen ja järjestää vaikkapa tällainenkin tapahtuma. Vanha viidakkosanonta kuuluu: tietotaito on pitkin kyliä (jokainen tietää jotain, kukaan ei tiedä kaikkea). Hienoa olisi jos tällainen kylätapahtuma muodostuisi perinteeksi. Kaikki ainekset on olemassa.

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...