0

Kouvolassa 23 tautitapausta – Kymsoten alueella sairaalahoidossa ei ole yhtään koronaviruspotilasta

Kymsoten alueella on todettu 15.5. mennessä yhteensä 40 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole yhtään koronaviruspotilasta. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys. Kouvolassa on 23 tautitapausta.
Kymsotessa on tutkittu yhteensä 2117 näytettä 1.3.-11.5.välisenä aikana. Ajalla 4.-11.5.näytteitä on tutkittu 248.
Kymsote muistuttaa kymenlaaksolaisia huolehtimaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygienista samoin kuin välttämaan ei-välttämättömiä kasvokkain tapahtuvia kohtaamisia. Yhteydenpidossa on parasta suosia erilaisia etäyhteyksiä.
Kymsote varautuminen epidemiaan on aiheuttanut muutoksia Kymsoten palvelujen toiminnassa.
Kymsoten toteamat todetut laboratoriovarmistetut tapaukset päivitetään arkipäivisin noin kello 11. Tiedot uusista tapauksista ovat tätä edeltävän 24 tunnin ajalta.
Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) julkaisee päivittäin kello 12 varmistetuista tapauksista kuntakohtaisia tiedoja koronakartta-palvelussaan.
THL:n koronakarttaan: thl.fi/koronakartta.
Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

3 kommenttia aiheesta “Kouvolassa 23 tautitapausta – Kymsoten alueella sairaalahoidossa ei ole yhtään koronaviruspotilasta

 • 19.5.2020 at 23:42
  Permalink

  Mikä on Kymsoten alue? Eikö voi kertoa aluetta muuten kuin Kymsote tai Kymenlaakso, esimerkiksi Elimäki, Kuusankoski jne…
  Toimitus: Tautipaikkoja ei tiedoteta tarkemmin mediallekaan. Kunta mainitaan vasta silloin, kun tautitapauksia on yli viisi.

  • 20.5.2020 at 22:54
   Permalink

   Kymsoten alueella 40 tartuntaa jaetaan kuntien kesken?

 • 21.5.2020 at 00:44
  Permalink

  Kyllä ihmiset on uteliaita, ihme ja kumma kun ei nimeä, sotua ja puhelinnumeroakin vaadita.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...