0

Paikallisten yritysten osuus kaupungin hankinnoissa on kasvanut

Kaupunkistrategiassaan Kouvola on asettanut tavoitteeksi, että hankintojen paikallisuusaste eli kouvolalaisilta toimittajilta tehtyjen ostojen euromääräinen osuus kaikista ostoista on 50 prosenttia vuonna 2023 ja 60 prosnettia vuonna 2030.
– Vaikka sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen Kymsoteen näkyy viime vuoden tilastossa ostojen ja toimittajien vähenemisenä, olivat paikallisilta yrityksiltä tehdyt ostot euroissa kuitenkin jo 48,8 prosenttia niistä ostoista, joihin kaupunki voi vaikuttaa, kertoo kehittämispäällikkö Liisa Kolari.
Sote-palvelujen lisäksi aineistosta on poistettu muun muassa palo- ja pelastustoimi, jota ei kilpailuteta, vaan se perustuu sijaintiin ja sen perusteella tehtyihin sopimuksiin.
– Kouvolan kaupungin hankintaohjelmassa on useita toimenpiteitä, joilla tuetaan paikallisuusasteen nostamista, kertoo hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä.
Toimenpiteille on asetettu mittarit, joita seurataan säännöllisesti. Kaupungin hankintapalvelut johtaa hankintaohjelman toteuttamista. Hankintaohjelman myötä on lisätty yhteistoimintaa niin kaupungin hankintoja valmistelevien henkilöiden kesken kuin yrittäjäyhdistysten ja hankinta-asiamiehen kanssa. Keskustelujen keskiössä on aina tavalla tai toisella, miten suunnitteilla olevissa hankinnoissa voidaan ottaa huomioon paikalliset yritykset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...