0

Patorakenteiden peruskorjaus käynnistyy Inkeroisten voimalaitoksella – Kuluvan vuoden aikana töiden ei odoteta vaikuttavan merkittävästi liikkumiseen padon ylittävällä kevyen liikenteen sillalla

Kemijoki Oy aloittaa Kymijoessa sijaitsevan Inkeroisten voimalaitoksen patorakenteiden peruskorjaustyöt. Vuosina 2021–2023 toteutettavalla peruskorjauksella varmistetaan Inkeroisten voimalaitoksen lähes 100-vuotiaan padon patoturvallisuus. Tänä vuonna työt keskittyvät patorakenteiden tutkimiseen, mallintamiseen ja korjaussuunnitelman laatimiseen.
Peruskorjauksessa Kymijoella sijaitsevan, vuonna 1922 valmistuneen voimalaitoksen rakenteet korjataan ja sen pintarakenteet kunnostetaan.
– Lähes 100-vuotias pato on nyt tullut peruskorjausikään, kiteyttää patoturvallisuuspäällikkö Marko Talvensaari Kemijoki Oy:stä.
Peruskorjaustyön suunnittelu ja toteutus vaativat erityistä varovaisuutta, sillä Inkeroisten voimalaitoskokonaisuus on Museoviraston suojelema. Pato säilyykin siis ulkoisesti samanlaisena.
Kuluvan vuoden aikana toteutettavan tutkimus-, suunnittelu- ja mallinnustyön ei odoteta vaikuttavan merkittävästi liikkumiseen voimalaitosalueella tai padon ylittävällä kevyen liikenteen sillalla. Ensi vuonna alkava peruskorjaustyö saattaa kuitenkin rajoittaa liikkumista voimalaitosalueella. Mahdollisista rajoitteista tullaan tiedottamaan etukäteen.
Viime vuonna Inkeroisten voimalaitoksella valmistui valssiluukun peruskorjaus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...