0

Paikallisia lähiruokatoimittajia kaupungin sopimuskumppaneiksi

–Kouvolan kaupungin hankintaohjelmassa on useita toimenpiteitä, joilla tuetaan paikallisuusasteen nostamista, kertoo hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä. Toimenpiteille on asetettu mittarit, joita seurataan säännöllisesti. Kaupungin hankintapalvelut johtaa hankintaohjelman toteuttamista. Hankintaohjelman myötä on lisätty yhteistoimintaa niin kaupungin hankintoja valmistelevien henkilöiden kesken kuin yrittäjäyhdistysten ja hankinta-asiamiehen kanssa. Keskustelujen keskiössä on aina tavalla tai toisella, miten suunnitteilla olevissa hankinnoissa voidaan ottaa huomioon paikalliset yritykset.

Esimerkkinä toteutetuista paikallisuutta tukevista toimenpiteistä Jyrkilä mainitsee elintarvikehankinnat, joihin on vakiintunut erillinen kilpailutus paikallistuotteille. Myös markkinavuoropuhelujen merkitystä on korostettu tavoitteen saavuttamisessa. Markkinavuoropuheluissa paikalliset yritykset voivat keskustella tilaajan kanssa tulevan tarjouspyynnön sisällöstä ja painotuksista. Kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa on otettava huomioon hankintalain määräykset. Pienhankinnoissa tarjouspyynnöt kohdistetaan usein vain paikallisille yrityksille, jos alueella on tarjoajia.

Edellisten vuosien onnistuneiden kokemusten perusteella Kouvolan seudun paikallisperinteen mukaisten sesonkien, teemapäivien ja kansallisten juhlapäivien erikoistuotteiden kilpailutus järjestettiin lähituotantoa ja pienyrittäjyyttä edistävänä pienhankintana. Sopimuskaudella 2020-21 Kouvolan kaupungin ruokapalvelut hankkii paikallisilta toimittajilta mm. kaurahelmiä, lampaan jauhelihaa, leipää, lattiakanojen munia, juustoja, mansikoita sekä palvikinkkua.  Uusina sopimuskumppaneina aloittavat Puotimaalla, Plusmarjat Oy, Makumarja ja Palviliha Oy. Sopimuskumppaneina jatkavat Puurin Kanala, Risto Peltolan leipomo Oy, Tmi Lasse Rainio sekä Muhniemen Lahtivaja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...