0

Aino-Inkeri ja Remi viettävät ensimmäistä äitienpäivää

Aino-Inkeri Pilli lähtee iltalenkille puolivuotiaan Remin kanssa. Näky on komea niin kuin laulussa sanotaan, koska vaunujen perässä Korpelantietä Anjalassa kulkevat myös kaksi lammasta, kaksi koiraa, hevonen ja perää pitää pari kissaa.
– Ainoastaan maaseudulla voidaan tällainen lenkkeilyporukka muodostaa.

Aino-Inkeri ja hänen miehensä Markus ostivat kesällä 2018 maatilan, jossa on mahdollisuus pitää eläimiä.
– Olen ratsastanut kolmevuotiaasta asti, joten hevosia täytyi olla mahdollisuus pitää. Muut hyötyeläimet: lampaat, kanat ja ankat ovat vain tulleet. Koiriakin on jo kolme ja kissoja myös useampi. Serkkuani Salla Forsténia voinen osoitella tästä eläinrakkaudesta.
Talli ja eläimet ovat kolmekymppisen pariskunnan harrastus. Aino-Inkeri on lähihoitajana kotihoidossa Keltakankaalla ja Markus on Kelalla töissä.
– Töitä meillä riittää molemmilla, joten työpaikasta ei tarvitse ainakaan tällä hetkellä huolehtia. Markus on perustanut ”sivukonttorin” Anjalaan, kun tekee etätöitä kotona. Olen itse äitiyslomalla, mutta olen käynyt tuuraamassa viikonloppuvuoroja.

Aino-Inkeri ja Markus ovat kiertäneet maailmaa ennen kuin asettuivat Anjalaan. Aino-Inkeri on työskennellyt vapaaehtoisena pariin otteeseen Tansaniassa ja myös Australiassa. Markus on käynyt Aasian maissa.
– Kyllähän työtä ulkomaillakin tuli harkittua, mutta työluvan saaminen on vaikeaa. Suomessa hoitoalalla riittää töitä.
Remin syntymä vakiinnutti perhe-elämän.
– Poika on kiltti. Koliikkivaivoja eikä muitakaan sairauksia ole ollut. Remi nukkuu yön varsin hyvin ja herää kello 4–5 aikoihin. Syötän hänet ja lähden sitten tallihommiin. Pojat jatkavat nukkumista.
Aino-Inkeri sanoo, että hän yrittää olla rento kasvattaja eikä stressaaja.
– Remiä ennen olin hoitanut vauvaa vain orpokodissa Tansaniassa. Vaippoja on kyllä tullut vaihdettua, kun on työskennellyt hoitoalalla 11 vuotta.
Lähipiirissä on useita lapsiperheitä, joten vertaistukea on tarjolla, vaikka kaikki lapsiperheille suunnattu toiminta on koronan takia loppunut.
– Ehdittiin juuri aloittaa vauvakerho ja vauvauinti. Toivotaan, että poikkeustilanne hellittää ja ryhmät aloittavat toimintansa syksyllä.
Remi saa aikanaan valita itse harrastuksensa.
– Mutta kyllä meille poni on jo tulossa, Aino-Inkeri naurahtaa ja lisää, että onhan Anjalan urheilukenttäkin lähellä, metsän takana.
Aino-Inkeriä itseään ei ole kiinnostanut kilpaileminen. Hän on keskittynyt enemmän nuorten hevosten kouluttamiseen.
– Jos olosuhteet mahdollistaisivat, olisi hieno järjestää vaelluksia. Australiassa pääsin kokemaan sellaista matkailua.

Aino-Inkeri viettää ensimmäistä äitienpäiväänsä sunnuntaina.
– Päivään kuuluvat myös vierailut mammojen luona.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...