0

Piika ja Renki avattiin poikkeusoloissa noutokahvilana

Mari ja Jori Hellsten avasivat Piian ja Rengin vapunpäivänä aikaisemmista keskistä poikkeavissa olosuhteissa. Piika ja Renki on avattu kesäkaudeksi vuodesta 1978 lähtien, ja tänä vuonna Hellstenit avasivat sen 11. kerran.

– Koronaepidemia vaikuttaa luonnollisesti merkittävästi myös Piian ja Rengin toimintaan. Toistaiseksi suosittelemme asiakkaitamme hakemaan kahvit ja leivonnaiset mukaan kahvilasta. Toki pihallamme on tilaa ja avaruutta, joten myös siellä voi nauttia kahvit makean tai suolaisen leivonnaisen kera, Hellstenin muistuttavat.

Piian ja Rengin kahvila tunnetaan hyvästä kahvista ja maukkaista herkuista. Tarjolla on sekä suolaisia että makeita leivonnaisia. Paikallisen leipomon marja- ja rahkapiirakat ovat kesästä toiseen yhtä suosittuja, samoin sillivoileivät.

– Lahjatavaramyymälään pääsee myös ostoksille, mutta asiakaskunta kerrallaan. Pidämme huolen siitä, että myymälässä ei ole tungosta, ja asiakkaamme voivat pitää tarvittavan turvavälin toisistaan.

– Myymälästä löytyy aikaisemmilta kesiltä tuttuja, ja asiakkaittemme toivomia tuotteita, mutta on siellä jotakin uuttakin.

Piika Ja Renki on tunnettu myös vinttigalleriastaan, jossa on kesäkuukausina vaihtuvat taidenäyttelyt. Tänä vuonna erittäin poikkeuksellista on myös se, että Elimäen Taideseura ei avaa näyttelykesää, kuten se on tehnyt koko kesäkahvilan historian ajan.

– Kesäkuussa vinttigalleriassa pitäisi olla Leena Raussin näyttely, heinäkuussa olisi Marika Mustasaaren vuoro ja elokuussa olisi esillä Ulla Maria Hoikkalan ja Tuija Uotilan näyttely. Nyt on kuitenkin pakko elää päivä kerrallaan ja seurata, miten koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitukset etenevät. Ne vaikuttavat myös siihen, voimmeko järjestää tänä kesänä taidenäyttelyitä.

– Toivotaan, että ihmiset pysyvät terveinä, epidemia hellittää ja tästä ajasta selvitään mahdollisimman pienillä vaurioilla, Hellstenit toteavat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...