0

Sanna Vornaselle kunniamainintoja valokuvauskilpailussa – ihmisten kuvaaminen innostaa

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson viestintäasiantuntija Sanna Vornanen Villikkalasta aloitti työt MHY:ssä metsäasiantuntijana. Hän on koulutukseltaan metsätalousinsinööri (AMK), joka on harrastanut valokuvausta pikkutytöstä lähtien.  Vornanen valokuvaa myös sivutyönään. Neljä vuotta sitten perustettu Vorna Visuals tarjoaa asiakkaille esimerkiksi hää- ja henkilökuvausta sekä yritys- ja lehtikuvausta. Kaikkein mieluiten Vornanen kuvaa ihmisiä.

–Tykkään visuaalisuudesta ja siitä, että kuva kertoo jotakin ja näyttää hyvältä. Haluan esimerkiksi muotokuvauksessa saada esille kuvattavan henkilön parhaimmat puolet. Tosin kauneus on aina katsojan silmissä. Muotokuvaus on haasteellista, sillä vieraasta ihmisestä pitäisi pienessä ajassa löytää hänen persoonansa ja tallettaa se valokuvaan, Vornanen toteaa ja kertoo ikuistavansa kamerallaan mielellään myös koneita, autoja ja moottoripyöriä.

Vornanen lähettää pari kertaa vuodessa valokuviaan tarkkaan valitsemiinsa kilpailuihin. Esimerkiksi tänä vuonna hän osallistui Federation of Europe Photographers -kisaan eli Euroopan valokuvausammattilaisten kisaan, jonka voittaja palkitaan Euroopan parhaimpana kuvaajana. Kisaan osallistui kokonaisuudessaan yli 2200 kuvaa 29 eri maasta.

–Tämä oli kolmas kerta, kun lähetin kuviani kyseiseen kilpailuun. Oli iloinen yllätys, kun kolme valokuvaani sai kunniamaininnan.

Muutama vuosi sitten metsänhoitoyhdistyksessä tapahtunut työnkuvanmuutos toi Vornaselle mahdollisuuden hyödyntää myös työssään kiinnostustaan valokuvaamiseen ja viestintään.

–Vuoteen 2018 asti viestinnän hoiti yhdistyksessämme se, jolla sattui olemaan siihen aikaa. Yhdistyksen hallitus kuitenkin halusi panostaa tiedottamiseen enemmän, ja minusta tuli yhdistyksen viestintävastaava. Nyt saan toteuttaa työssäni metsäalan tietouttani, valokuvausosaamistani ja muun muassa tiedottajan tutkinnosta saamiani oppeja. Niitä tarvitaan esimerkiksi yhdistyksen oman, kaksi kertaa vuodessa ilmestyvät 32-sivuisen asiakaslehden tekemisessä. Teen siihen juttuja, jotka myös kuvitan. Lisäksi vastaan lehden taittotyöstä, Vornanen kertoo. Hän vastaa työssään myös metsänhoitoyhdistyksen tapahtumista sekä markkinoinnista ja auttaa metsänomistajia vapaaehtoisen metsiensuojeluohjelman Metson kanssa.

–Opiskeleminen on yksi harrastukseni. Opiskelen edelleen vapaa-aikanani tiedottamista, kirjoittamista sekä valokuvaamista, sillä niissä ei tule koskaan valmiiksi. Tällä hetkellä suoritan Helsingin avoimessa yliopistossa viestinnän ja politiikan opintoja. Olen luonteeltani sellainen, että haluan oppia uusia asioita. Ihminen ei ole koskaan valmis vaan aina voi kehittyä paremmaksi versioksi itsestään.

Vornanen viihtyy metsässä. Koiran kanssa siellä liikkuessaan hänellä ei kuitenkaan ole enää kameraa mukana.

–Se aika, jolloin kyykin mättäällä mustikoita valokuvaamassa, on valitettavasti taakse jäänyttä elämää. Luonnossa liikun kuitenkin edelleen erittäin mielelläni. Varsinkin näin korona-ajan etätöissä on ihana lähteä työpäivän jälkeen metsään kuuntelemaan lintujen kevätkonsertteja.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...