0

Anjalan kartanon julkisivumaalaus alkaa toukokuussa – Myös ikkunoita kunnostetaan kesän aikana

Yksi kevään merkeistä on maalaustöiden aloittaminen. Tänä keväänä on Anjalan kartanon vuoro saada uusi maalipinta. Työt aloitettiin rakennustelineiden pystytyksellä maanantaina 28.4. Kartanon ympärille tehdään rakennustelineet koko urakan ajaksi. Itse maalaustyö aloitetaan harjaamalla keltamultamaalin rippeet pois rakennuksen pinnasta. Lisäksi kaavitaan muita vanhoja maaleja pois. Maalaustyössä käytetään perinteisiä menetelmiä ja maaleja. Urakan suorittaa kotkalainen Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini. Kartanon omistaa Regina säätiö.
– Pilvinen mutta kuiva sää on maalarin toiveissa paras keli. Kevät on aina parasta maalausaikaa, toteaa puuseppä, artenomi (AMK) Iina Lautala Kymen Karmiinista.
– Kartanon maalausurakan mahdollistaa omistaja Regina säätiö. Olemme todella iloisia, että säätiö panostaa kartanon kunnostustöihin näin mittavasti!, kiittää Kirsi Sali Ankkapurhan kulttuurisäätiöstä.

Kartanon ympärillä olevat rakennustelineet mahdollistavat myös muiden kunnostustöiden tekemisen. Ankkapurhan kulttuurisäätiö sai Museoviraston kunnostusavustuksen kartanon ikkunoiden kunnostamiseen.
– Monet ikkunat ovat kovasti kunnostuksen tarpeessa ja nyt pystymme irrottamaan ikkunat helposti kunnostusta varten, sanoo Kirsi Sali.
– Aloitamme ikkunoiden kunnostuksen tänä vuonna yläkerrasta. Kunnostustöitä tehdään rauhalliseen tahtiin ja jatkamme kunnostusta vielä ensi vuonna. Tätä työtä tekee myös Kymen Karmiini, jatkaa Sali.

Anjalan kartanon maalaustyöt valmistuvat heinäkuun alussa. Heinäkuussa on tarkoituksena avata kartano jälleen kävijöille, mikäli valtioneuvoston rajoitustoimet sen sallivat. Tulevana kesänä kartanossa on esillä Anjalankosken Taideseura 40 vuotta -juhlanäyttely 5.7.–2.8. Suunnitelmissa on myös järjestää viikoittaisia opastuksia kartanon historiasta ja tarinoista. Lisäksi kokeilu lisätyn todellisuuden käytöstä laajenee.
– Tapahtumien järjestäminen täsmentyy, kun saamme lisää tietoa kesän rajoitustoimenpiteistä. Toivottavasti kesällä voidaan jo järjestää pienimuotoista toimintaa ja tarjota ihmisille elämyksiä, toivoo Kirsi Sali.

Kommentteja aiheesta “Anjalan kartanon julkisivumaalaus alkaa toukokuussa – Myös ikkunoita kunnostetaan kesän aikana

  • 30.4.2020 at 18:30
    Permalink

    Kaksi vuotta sitten kesällä naulailin kiinni uusia lautoja tuohon pääsisäänkäynnille. Ensin oltiin muiden kesätyöläisten kanssa tehty kartanon ”takaterassi”, eli toinen sisäänkäynti. Vanhojen ja pehmeiden rappujen purkamisessa auttoivat innokkaat työleiriläiset, joita oli saapunut monesta eri maasta. On todella hienoa saada katsoa, miten kunnostustyö hiljalleen etenee. Kartano on kohta yhtä ylväs kuin se oli uutena muutama sukupolvi sitten.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...