0

Inkeroisissa nähtiin tiistai-iltana karhu – Otso oli noin puolen kilometrin päässä lähimmästä asutuksesta – Maanantaina karhun havaittiin kiipeävän riista-aidan yli lähellä Marinkylän risteystä

Inkeroislainen Ilppo Korhonen oli tiistaina hieman ennen iltakahdeksaa ulkoilulenkillä Sari-vaimonsa ja perheen koiran kanssa Inkeroisissa Okakaaren ja Veikontien välisellä alueella.
– Kun kuljimme laavulle vievää kaasulinjaa pitkin, näimme noin 150 metrin päässä karhun. Se oli sellainen metrin korkuinen, arvioi Korhonen.
Kohtaaminen ei kestänyt pitkään.
– Karhu nosti hieman päätään ja lähti sen jälkeen menemään Veikkolan suuntaan. Se oli hienonnäköinen eläin.
Korhonen soitti hätäkeskukseen, josta luvattiin olla yhteydessä poliisiin.
– Pian poliisi soittikin ja kerroin tiedot karhuhavainnosta.
Seuraavaksi poliisista oltiin yhteydessä Sippolan riistanhoitoyhdistyksen poliisin suurriistavirka-apuyhdyshenkilöön Harri Einolaan.
– Kävimme eilen hieman ennen iltayhdeksää etsimässä mahdollisia jälkihavaintoja, mutta niitä ei löytynyt. Mukana oli useampi mies ja kytkettynä ollut karjalankarhukoira. Paikka oli noin puolen kilometrin päässä lähimmästä asutuksesta, kertoo Einola.
– Poliisi totesi, että mahdollista karkotuspäätöstä harkitaan, mikäli karhu tulee talojen pihapiiriin.
Toissa päivänä maanantaina karhusta tehtiin aamulla havainto lähellä valtatien 15 Marinkylän risteystä.
– Karhu oli kiivennyt riista-aidan yli metsään. Tuossa kohdassa aita on hieman lytyssä. Kyseessä on oletettavasti sama kontio, joka nähtiin eilen, arvioi Einola.
– Jo pääsiäisen aikaan Juurikorvessa tehtiin havainto karhusta, joka oli ollut valtatien 15 vierellä riista-aitojen välissä. Se lienee sama karhu. Jälkihavainnon perusteella todettiin, että otson tassun leveys on 11 senttiä eli kyseessä ei ole aivan pieni, muttei isokaan eläin, toteaa Einola.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...