0

Kouvolassa alkaa keskiviikkona ruoka-annospakettien jakelu koululaisille

Kouvolan kaupunki käynnistää keskiviikkona ruoka-annospakettien jakelun niille perusopetuksen oppilaille, joilla on tarve saada päivittäinen kouluruoka etäopetuksessakin.
─ Olemme saaneet viestiä huoltajilta siitä, että kaikki lapset eivät saa etäopetuksessa ollessaan päivällä lainkaan lämmintä ruokaa. Ruoka-annospakettien jakelu käynnistetään todennäköisesti koulujen tiloissa ensi viikon keskiviikkona, kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi kertoo.
Kyselyt, joissa perheiltä tiedustellaan kouluruuan tarvetta, lähtevät viikonlopun aikana Wilman kautta keskitetysti. Veikko Niemi korostaa, että on erittäin tärkeää, että huoltajat vastaavat kyselyyn.
Ruoka-annospaketti on tarpeestaan ilmoittaneille perheille noudettavissa ensi keskiviikosta lähtien joka maanantai ja keskiviikko siten, että maanantaisin voi noutaa maanantain ja tiistain ateriat, keskiviikkoisin loppuviikon ateriat. Ruoka-annospaketti sisältää tavanomaisen kouluaterian lisukkeineen.
Tarkempi ohjeistus esimerkiksi aterioiden noudosta lähetetään perheille ensi viikon alussa Wilman kautta.

4 kommenttia aiheesta “Kouvolassa alkaa keskiviikkona ruoka-annospakettien jakelu koululaisille

 • 3.4.2020 at 18:07
  Permalink

  Hienoa, että etäopetuksessa olevat koululaiset saavat lämpimän aterian päiväänsä! Harmi vaan, ettei edusta hyödy erikoisruokavalioiset, päiväkodin alaisessa esikoulusta kotiopetukseen jääneet tai he, joilla ei mahdollisuutta ruuan jakelupisteille matkata. Olisi ehkä kannattanut myös ottaa mallia muista kunnista, joissa ruuan hakukäynneissä ollaan pyritty minimoimaan kontaktit tarjoamalla avustus useamman viikon ruokakasseina tai maksusitoumuksina/korvauksina. Poikkeukselliset ajat ovat kuitenkin opettelua meille kaikille ja on mahtavaa lasten jaksamisen kannalta joidenkin oppilaiden hyötyvän tästä.

 • 3.4.2020 at 22:49
  Permalink

  Huh huh. Hieno idea, mutta karski toteutus. Esimerkiksi Inkeroisten ja Anjalan lapset jäävät ilman ruokaa. Lähin hakupaikka Myllykoskella. Työssäkäyvän vanhemman on vaikea rajallista hakunaikaa noudattaa sekä lapsen bussiaika veroittaa opiskelusta ison loven.

  • 4.4.2020 at 08:21
   Permalink

   Pitäisi pystyä parempaan jakelussa. Autoon/autoihin ruuat ja kylittäin. Eri aikoina jakelut heille jotka ovat ilmoittaneet asiasta. Mieluummin jakeluauto liikkuu kylistä kyliin kuin suuri joukko hakijoita. Näin voivat vaikka nuoret itse hakea ruokansa. Menee ainakin perille. Kukaan fiksu ei ole kateellinen tästä avusta. Itse olen tyytyväinen, että pidetään lapset/nuoret kunnossa ja tavoitettavissa koulun puolesta. Katastrofi on jo osittain toteutunut, kun joihinkin lapsiin ei ole saatu lainkaan yhteyttä koulun sulkemisen jälkeen. Nämä lapset on etsittävä, että saadaan selville heidän hyvinvointinsa.

 • 8.4.2020 at 10:19
  Permalink

  Koronat on tehnyt meist jällee Sven Tuuvia – perinteisiä suomalaisia sankareita. Perääntyminen piilopirtteihin ei ole enää pelkuruutta vaan todellista sankaruutta. Naapurin pitäminen loitolla on jälleen kunnia-asia. Työn vieroksijaa ei enää haukuta pultsriksi tai kaappijuopoksi – hänestä on nyt tehty kaikkien ihailema korona-sankari! https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006467978.html

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko kaupunginvaltuutettujen kyläkummitoiminta tarpeellista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...