0

Kymenlaaksossa todettu kahdeksan koronavirustartuntaa – Tartuntatapaus myös Kouvolassa

Kymenlaaksossa on 25.3. mennessä todettu yhteensä kahdeksan koronavirustartuntaa. Kaikkien todettujen tartuntojen tartuntaketjut on saatu selvitettyä.

Kymsotessa seurataan päivittäin koronavirustilanteen etenemistä Kymenlaakson alueella. Sairaaloissa valmistaudutaan koronaviruspotilaiden määrän lisääntymiseen. Tämä on tarkoittanut kiireettömän toiminnan vähentämistä lähes kaikissa Kymsoten toiminnoissa.

Kymenlaaksossa todettiin ensimmäinen koronavirustartunta 14.3. Lisää todettujen koronavirustartuntoja alkoi ilmetä säännöllisesti viime viikon lopulla, ja tällä hetkellä uusia tartuntoja on todettu päivittäin. Viime viikonlopun aikana Kymenlaaksossa todettiin yhteensä neljä tartuntaa ja uusimmat kaksi tartuntaa todettiin maanantaina 23.3. Yhteensä tähän mennessä Kymenlaaksossa on todettu 7 koronavirustartuntaa.

Tähän mennessä kaikki tartunnat on saatu Kymenlaakson ulkopuolelta. Myös todetuille tartunnoille altistuneet on selvitetty, ja altistumiset ovat rajautuneet perheiden sisäisiksi. Sairastuneista kaikki ovat olleet kotihoidossa.

Kymsotessa ei tällä hetkellä testata lieväoireisimpia henkilöitä, ellei heillä ole ollut selkeää altistumista laboratoriovarmistetulle koronavirustartunnalle tai he ovat palanneet ulkomailta alueilta, joilla on suuri määrä koronavirustartuntoja tai he kuuluvat riskiryhmään. Näin ollen koronavirustartuntojen määrä voi olla suurempi kuin todetut tartunnat.

Suomen yleinen tilanne koronaviruksen osalta osoittaa, että virukselle voi altistua entistä suuremmalla todennäköisyydellä myös kotimaassa. Tästä syystä Kymsote kehottaa kymenlaaksolaisia ottamaan tilanteen vakavasti ja noudattamaan valtionneuvoston määrittelemiä toimenpiteitä, joilla pyritään hidastamaan epidemiaa.

Kommentteja aiheesta “Kymenlaaksossa todettu kahdeksan koronavirustartuntaa – Tartuntatapaus myös Kouvolassa

  • 26.3.2020 at 10:07
    Permalink

    Älkää tulko kauppaan kun olette karanteenissa! Tämä kielto pitäisi laittaa kauppojen oville. Oli järkyttävää, kun kassajonossa joku mies puhui puhelimessa, että ovat karanteenissa! Tämä tapahtui vielä kello 7-8 välillä, kun riskiryhmillä ja yli 70-vuotiailla pitäisi olla turvallinen hetki käydä kaupassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...