0

Kouvola antaa tilavuokriin maksuaikaa – hankintojen aikaistamista selvitellään

Kaupunki pidentää tilavuokrien maksuaikoja ja selvittää hankintojen sekä investointien aikaistamista.

Kouvolan kaupunki suhtautuu yrittäjien tilanteeseen vakavasti.
– Huoli on kuultu. Kaupunki pyrkii auttamaan kouvolalaisia yrittäjiä vaikean tilanteen yli, apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell sanoo.

Kaupungin keinovalikoimaan poikkeustilanteessa kuuluu ensinnäkin tilavuokrien maksuaikaa koskeva jousto: kaupunki pidentää vuokraamiensa liike- ja toimitilojen tilavuokrien maksuaikaa kolmella kuukaudella, eikä viivästyskorkoja peritä. Mahdollisia maksuhuojennuksia ja kohtuullistamisia käsitellään myöhemmin.

Toiseksi kaupungin hankintaohjelma käydään läpi ja selvitetään, onko kaupungin mahdollista aikaistaa osa syksyn hankinnoistaan keväälle. Kolmantena keinona tarkastellaan investointien aikaistamista hankekohtaisesti.

– Kaupungin vuotuinen investointitaso on 30-40 miljoonaa euroa, ja investointeja voidaan tarvittaessa aikaistaa. Etenkin pieninvestointien osalta voidaan tehdä nopeitakin ratkaisuja tässä tilanteessa. Suuremmat investoinnit vaativat kuitenkin paljon suunnittelua, joten toimenpiteen vaikuttavuus näkyy viiveellä mutta edesauttaa kuitenkin taantumasta nousemista kriisin jälkeen, Forsell toteaa.

Kaupunki pohtii myös pieninvestointiensa kasvattamista niin, että kaupungin tiloihin tehtäviä remontteja voitaisiin toteuttaa tänä vuonna suunniteltua enemmän.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...