0

Apteekit organisoivat toimintaansa uudelleen, jotta ikäihmiset voivat pysyä kotona

5

Hallituksen päättämistä toimista ja viranomaisten ohjeista huolimatta apteekeissa on asioinut edelleen runsaasti yli 70-vuotiaita.

Apteekkariliitto korostaa, että yli 70-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien ja karanteenissa olevien terveiden ei nyt pidä tulla itse apteekkiin, vaan pyytää läheistä tai omaista asioimaan puolestaan tai asioimaan kotimaisessa verkkoapteekissa. Kunnat, seurakunnat ja muut vapaaehtoiset tarjoavat myös asiointiapua.

Apteekit ympäri maan organisoivat parhaillaan toimintaansa uudelleen mahdollistaakseen ikäihmisten, riskiryhmien ja flunssaoireisten kotona pysymisen. Monessa kunnassa apteekki on moninkertaistanut kotiinkuljetusten määrän, joko omana toimintana tai yhdessä kunnan kanssa. Osa apteekeista kuljettaa lääkkeet autoon parkkipaikalle. Myös verkkoasioinnin määrä on kasvanut tuntuvasti.

Lääkkeiden tilaaminen puhelimitse on pandemian ajan mahdollista, jos puolesta asiointi tai verkkoasiointi ei ole mahdollista. Apteekit palvelevat mahdollisuuksien mukaan puhelimitse ja järjestävät kotiinkuljetuksia.

Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä myös puolesta asioinnin valtuutuksen.

Sosiaali- ja terveysministeriö on määrännyt, että apteekit saavat toimittaa reseptilääkkeitä korkeintaan kolmen kuukauden tarpeiksi. Jos on vastikään ostanut kolmen kuukauden lääkkeet, apteekki ei voi toimittaa uutta erää edes ilman Kela-korvausta lyhyellä toimitusvälillä.

Itsehoitolääkkeitä voi ostaa suurimman itsehoitoon tarkoitetun pakkauksen kerrallaan lääkkeiden saatavuuden turvaamiseksi tasaisesti koko maassa.

Apteekki.fi-sivustolle päivitetään ohjeita kansalaisille ja sivustolla on myös linkit apteekkien verkkoapteekkeihin.

Toimi näin:

1) Tarkista onko lähiapteekillasi verkkopalvelua kotiinkuljetuksella.

2) Pyydä läheistä asioimaan puolestasi.

Jos edelliset eivät mahdollisia

3) Soita apteekkiin ja sovi menettelyistä lääkkeiden saamiseksi

 

Kommentteja aiheesta “Apteekit organisoivat toimintaansa uudelleen, jotta ikäihmiset voivat pysyä kotona

  • 25.3.2020 at 14:15
    Permalink

    Toiminnan on oltava ilmaista. Lääkkeet muutenkin kalliita. Ei apteekki voi kieltää ketään käymästä, kun hallitus sanonut, että apteekissa voi käydä. Apteekki puuttuu nyt liikaa ihmisten asioihin. Moni ei halua, että intimiteettisuojaa rikotaan ja annetaan vieraille hänen lääkkeensä kuljetettavaksi. Entäs sitten apteekkien antama virallinen ohjeistus lääkettä otettaessa? Vaaralliseksi menee touhu.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...