0

Työt metsässä eivät seisahdu, vaikka muu maailma pysähtyy

Koronatilanne ja valtioneuvoston ohjeet vaikeuttavat monien alojen toimintaa, mutta metsässä muuttuneet olosuhteet eivät vielä näy. Metsänomistajan rooli kuitenkin kasvaa koko ajan.
– Meillä on ohjeistus, että toimistovierailuita emme ota emmekä tapaa yli 70-vuotiaita metsänomistajia kasvotusten, mutta muuten työelämämme on tällä hetkellä normaalia, metsänhoitoyhdistyksen johtaja Jari Ursin kommentoi.
Osa työntekijöistä tekee työnsä etänä eli hoitaa asiakasyhteydenpitoja sähköisesti ja puhelimitse sekä tekee metsäkäyntejä yksin.
– Monet asiakkaamme ovat pyytäneet oman karanteeninsa takia metsäasiantuntijaa käymään metsässä itsenäisesti ja raportoimaan, mitä sieltä löytyi, metsäasiantuntija Helena Koivisto kommentoi.
Hänen mukaansa koronatoimenpiteet eivät siis näy vielä suurina muutoksina päivittäisessä asioinnissa.
– Toimitan metsäkäynnistä yhteenvedon sähköpostitse, postitse tai käymme asiat läpi puhelimessa. Usein laitan metsänomistajalle myös kuvia vaikkapa whatsapilla metsän tilasta.

Ursin näkee metsänomistajan ja metsänhoitoyhdistyksen roolin merkittävänä poikkeusoloissa. Kuluva talvi on ollut jo ennestään hankala metsäalan yrittäjille kuten motokuskeille ja autoilijoille, joten metsäklusterin seisahtumiseen ei ole varaa.
– Metsäala pyörittää tätä maata ja vaikeina aikoina olemme aiemminkin tukeutuneet metsiimme. Meidän tehtävämme on näissä olosuhteissa tukea myös metsänomistajia selviytymään niin, että metsäarki rullaa sujuvasti.
Metsänomistaja on siis ratkaisun keskiössä tässäkin kriisissä:
– Kun metsänomistaja hakee taloudellista mielenrauhaa omasta metsästä, samalla hän tulee auttaneeksi koko Suomen metsäklusteria ja taloutta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...