0

Kouvolassa siirrytään kolmen terveysaseman palveluun perjantaina – Keltakangas avoinna, Koria ja Elimäki suljetaan

Koronavirusinfektioon varautuminen aiheuttaa laajoja muutoksia Kymsoten alueen palveluihin. Terveysasematoiminta keskitetään muutamille asemille ja niillä keskitytään kiireelliseen vastaanottotoimintaan. Terveysasemien henkilöstöä siirtyy toimimaan Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksissä. Muutokset alkavat perjantaina 20.3.
Kouvolassa toimintaan jäävät Keltakankaan, Kouvolan Marjoniemen ja Kuusankosken Katajaharjun terveysasemat. Korian, Elimäen, Jaalan ja Valkealan terveysasemat suljetaan.

Lääkäreiden ja hoitajien kiireettömät vastaanotot terveysasemilla perutaan 13.4. asti. Aikojen muuttamista puhelinajoiksi tai kiireajoiksi arvioidaan tapauskohtaisesti. Muussa tilanteessa aika perutaan ja asiakkaan tulee olla yhteydessä terveysaseman ajanvaraukseen myöhemmin. Peruutuksista ilmoitetaan asiakkaalle.
Avoinna olevilla terveysasemilla ei tehdä hoidontarpeen arviointia, vaan ennen terveysasemalle saapumista tulee olla yhteydessä puhelimitse.
Sähköinen ajanvaraus suljetaan 20.3.–13.4.väliseksi ajaksi.

Mitä minun pitää tehdä, kun minulla on varattu aika lääkärille/hoitajalle? Minulla ei ole kuitenkaan mitään kiireellistä hätää.
– Ethän soita ja kysy asiasta varmuuden vuoksi. Puhelinpalvelut ovat erittäin kuormittuneita koronavirustilanteen vuoksi. Turvataan kiireellistä apua tarvitsevien pääsy palveluun.
– Jos varattu aika perutaan, sinuun ollaan yhteydessä soittamalla, kirjeellä tai sähköisen asioinnin kautta ja ilmoitetaan asiasta. Uusia aikoja ei vielä anneta.
– Sinulle saatetaan myös ilmoittaa, että varattu aika on vaihdettu puhelinajaksi.
– Kaikkia aikoja ei peruta. Asiakkaat, joille ei tule ilmoitusta perutusta ajasta, menevät normaalisti vastaanotolle. Tällaisia asiakkaita ovat muun muassa vakavasti sairaat ja raskaana olevat.

Keltakankaan terveysasema auki arkisin klo 8-18. Puhelinnumero: 020 633 6401
Kouvolan Marjoniemen terveysasema auki arkisin klo 8-16. Puhelinnumero: 020 633 6400
Katajaharjun terveysasema auki arkisin klo 8-18. Puhelinnumero: 020 633 6404
Korian, Elimäen, Jaalan ja Valkealan terveysasemilla ei ole toimintaa 20.3. alkaen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...