0

Verenluovuttajia tarvitaan koronaepidemian aikana

Verenluovuttajia tarvitaan myös koronavirusepidemian aikana. Veripalvelulla on keskeinen tehtävä verivalmisteiden ja palveluidensa saatavuuden sekä toiminnan yleisen jatkuvuuden turvaamisessa. Onkin erittäin tärkeää, että terveet henkilöt jatkavat verenluovutusta.

Minkäänlaisia lieviäkään flunssan tai kuumeen oireita ei saa olla.

– Kannattaa seurata veritilannetta nettisivuillamme ja tulla varsinkin kutsuttaessa. Jos mahdollista, suosittelemme tekemään ajanvarauksen verenluovutukseen, jolloin vältymme ruuhkilta, sanoo Veripalvelun vastaava lääkäri Johanna Castrén Veripalvelusta.

Epidemian myötä veren tarve oletettavasti laskee jonkin verran, koska suunniteltuja, kiireettömiä leikkauksia ei tehdä. Silti tarve on edelleen useille sadoille verenluovuttajille päivässä.

Verenluovutukseen meneminen on edelleen turvallista. Verenluovutus ei heikennä vastustuskykyä.

– Verenluovuttajat ovat terveitä jo lähtökohtaisesti, sillä verenluovutukseen ei saa mennä sairaana. Verenluovutuspaikoissa kiinnitetään paljon huomiota hygieniaan

Verta voi käydä luovuttamassa Kouvolan Upseerikerholla 25. maaliskuuta kello 13-18. Luovutuksen aikataulu kannattaa tarkistaa osoitteesta veripalvelu.fi juuri ennen luovuttamaan lähtemistä, sillä tilanteet voivat muuttua.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...