0

Koronavirus vaikuttaa joukkoliikenteeseen – Joukkoliikennevuorot ajetaan normaalisti sunnuntaihin 22.3. asti.

Koronavirusepidemian hillitseminen ja hallituksen 16.3. antamat linjaukset vaikuttavat joukkoliikenteen toimintaan. Joukkoliikenteen palvelu pyritään turvaamaan myös tässä poikkeustilanteessa mahdollisimman hyvin, mutta väliaikaisia lakkautuksia joudutaan todennäköisesti tekemään. Poikkeustilanne jatkuu vähintään 13.4. saakka. On mahdollista, että poikkeusjärjestelyjä joudutaan jatkamaan myös pidempään. 

Joukkoliikennevuorot ajetaan normaalisti sunnuntaihin 22.3. asti. Koulupäivävuorot (aikatauluissa merkinnällä koulp. olevat vuorot tai linjanumerosta 20 ylöspäin olevat vuorot) lakkautetaan todennäköisesti maanantaista 23.3. alkaen. Reittiopas päivittyy viikonlopun aikana. 

Asiointitaksit ja palvelulinjat liikennöivät normaalisti perjantaihin 20.3. asti. Liikennöinnin jatkosta tiedotetaan myöhemmin tällä viikolla. Muutoksia saatetaan joutua tekemään myös äkillisesti esimerkiksi kuljettajien sairaustapausten vuoksi.  

Seuraa tiedotusta joukkoliikenteen muutoksista kouvolanbussit.fi. 

Jos matkustustarpeet sallivat, suositellaan liikkumaan ruuhka-aikojen ulkopuolella ja välttämään ylimääräistä matkustamista. Näin he, joiden on pakko matkustaa, pystyvät tekemään sen turvallisesti.  

Huomioi toiset matkustajat ja kuljettaja yskimällä ja aivastamalla kertakäyttönenäliinaan tai puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Älä matkusta sairaana. Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi huolehdi hyvästä käsihygieniasta pesemällä kätesi usein saippualla ja vedellä ja käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta, mikäli saippuapesu ei ole mahdollista. Pintojen ylimääräistä koskettelua voi välttää käyttämällä bussissa käsineitä.  

Koronavirustartuntojen vähentämiseksi maksutavoiksi suositellaan Waltti-korttia tai mobiililippua Waltti-kortin lataukset on hyvä hoitaa nettilatauksina. Käteisen rahan käsittelyn minimoiminen vähentää kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja. 

Liikennöitsijät huolehtivat bussien siivouksesta ja noudattavat erityistä huolellisuutta kosketuspintojen (mm. pysäytysnapit, tangot, tartuntakahvat) puhdistamisessa. Kuljettajilla on käytössään käsidesiä ja mahdollisuus käyttää käsineitä.  

Bussimatkatoimisto palvelee toistaiseksi normaalisti, mutta suosittelemme yhteydenottoja puhelimitse tai sähköpostitse aina kun se on mahdollista asiakaspalvelupisteessä vierailemisen sijaan (info(at)bussimatkatoimisto.fi tai 020 710 9705).  

Waltti-kortin lataamisessa ulee poikkeustilanteen aikana suosia nettilatausta. Näin vältetään ihmiskontakteja Bussimatkatoimistossa ja busseissa.

Huomioithan, että myös asiakaspalvelussa äkilliset muutokset ovat mahdollisia, sillä pienessä henkilöstömäärässä yhdelläkin sairaustapauksella on suuri vaikutus. Älä aktivoi kortille ladattua aktivoimatonta kausituotetta, mikäli liikkumisesi on lähiviikkoina vähäistä.  

Viikon kysymys

Vaikuttaako koronarajoitukset syyslomasuunnitelmiisi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...