0

KSS Energian hallitus esittää Kouvolalle maksettavaksi osinkoa 8,0 miljoonaa euroa

KSS Energia -konsernin liikevaihto tilikaudella 2019 oli 148,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 27,1 prosenttia. Tulos rahoituserien jälkeen oli 10,8 ja tilikauden tulos 7,9 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma oli 167,7 miljoonaa euroa. Pitkä- ja lyhytaikaisia lainoja oli yhteensä 38,0 miljoonaa euroa. Sijoitetun pääoman tuotto oli 12,9 ja omavaraisuusaste 32,9 prosenttia. Taloudelliset tunnusluvut paranivat edellisvuodesta.

KSS Energian hallitus esittää yhtiökokoukselle, että keväällä 2020 osinkoa maksetaan 8,0 miljoonaa euroa.
Vuoden 2019 aikana KSS Energia maksoi Kouvolan kaupungille yhteensä 9,4 miljoonaa euroa, josta 5 miljoonaa euroa oli osinkoja ja 4,4 miljoonaa euroa verkoston vuokria, lainojen korkoja, takausprovisioita ja lyhennyksiä.

KSS Energia -konsernin muodostavat emoyhtiö KSS Energia Oy sekä sen tytäryhtiöt KSS Verkko Oy, KSS Lämpö Oy, KSS Rakennus Oy ja Suomen Energia-Urakointi Oy. Kymin Voima Oy on KSS Energia Oy:n osakkuusyhtiö. KSS Energia Oy osti verkonrakennusyhtiö Suomen Energia-Urakointi Oy:n osakkeet 30.4.2019.
Vuoden 2019 kassavirtaperusteiset investoinnit olivat 12,5 miljoonaa euroa. Sähkön, lämmön ja kaasun toimitusvarmuuteen investoitiin yhteensä 9,4 miljoonaa euroa. Säävarmojen johtojen osuus sähköverkon kokonais-pituudesta on 61 prosenttia.
Siikakosken voimalaitoksen perusparannus valmistui. Hanke toteutettiin suunnitellun aikataulun mukaisesti vuosina 2016-2019. Kouvolan Asuntomessujen esittelykohteista Korian Pioneeripuistossa lähes 80 prosenttia liitettiin kaukolämpöön.
KSS Energian toimesta on rakennettu aurinkojärjestelmiä isoihin liikekiinteistöihin, maatiloille ja omakotitaloihin. Kiinnostus ja kysyntä aurinkojärjestelmiä kohtaan kasvaa. Sähköautojen julkisia latauspisteitä on otettu käyttöön 16. Näistä 15 on kahden auton asiointilatauspisteitä, ja yksi on pikalatauspiste Kouvolan ydinkeskustan parkkipaikalla.

Sähkönjakelun keskimääräinen keskeytysaika oli ainoastaan 20 minuuttia. Vastaava kaukolämmön toimitusten keskeytysaika oli 26 minuuttia. Energian toimitusvarmuus oli erinomainen.

Vuosi 2019 oli lämpötilaltaan 9,7 prosenttia keskimääräistä vuotta ja 2,2 prosenttia edellisvuotta leudompi. Sähköverkkoyhtiö KSS Verkko Oy:n toimialueella käytettiin sähköä 638 (edellisvuonna 649) gigawattituntia. Uusia sähköliittymiä rakennettiin 58.
Kaukolämpöä tuotettiin omilla voimalaitoksilla ja lämpökeskuksilla 441 gigawattituntia, josta 85 prosenttia energiatehokkaasti sähkön ja lämmön yhteistuotannolla. Uusiutuvien energialähteiden osuus oli 77,6 prosenttia.
Kaukolämmön myynti jäi edellisvuoden tasolle 468 gigawattituntiin ja kaasun myynti 183 gigawattituntiin. Uusia kaukolämpöliittymiä rakennettiin 18 ja kaasuliittymiä 4.

Verkonrakennus- ja kunnossapitopalvelujen kysyntä pysyi kohtuullisen hyvänä. KSS Rakennus Oy:n liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia 11,7 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 7,7 (6,7) prosenttia liikevaihdosta. Palveluista 36,0 prosenttia myytiin energiakonsernin ulkopuolelle. Suomen Energia-Urakointi Oy:n liikevaihto tilikaudelta oli 30,5 miljoonaa euroa, josta liikevoitto oli 2,5 prosenttia.

Sähköenergiaa myytiin 1 496 (1 421) gigawattituntia. Tästä omilla voimalaitoksilla ja tuotantoyhtiöiden osuuksilla tuotettiin 325 gigawattituntia. Uusiutuvien energialähteiden osuus oli 84,8 prosenttia. Hiilidioksidi¬neutraalia tuotantoa oli 94,4 prosenttia. Energiantuotannon päästöt olivat yhteensä 28 614 tonnia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...