0

Reuna-kustantamon ja Kymi Libri -kirjamessujen kirjoituskilpailuun haetaan rata-aiheisia tekstejä

Reuna-kustantamo ja Kymi Libri -kirjamessut järjestävät nyt toisen kerran kirjoituskilpailun. Ensimmäisellä kerralla aiheena oli joki. Kilpailuteksteissä joki oli nostalgisten muistojen kohde, draaman ja rikoksen näyttämö, joskus myös tarinan kertoja.
Uuden RATA-kilpailun aihe on samalla tavalla moniselitteinen. Voit kirjoittaa muistoja rautateiltä ja junamatkoilta, sijoittaa tapahtumat junanvaunuun, asemalle tai radanvarteen, käyttää kauas pois johtavia raiteita ja junan jyskettä symbolina tai kertoa raiteilla pysymisestä, ajautumisesta sivuraiteelle. Kiskot ovat yhdistäneet ihmisiä ja toisaalta myös erottaneet, juna on vienyt pois. Asemien odotustiloissa on nähty monenlaisia kohtaamisia, jälleennäkemisiä ja jäähyväisiä.

Kilpailuaika päättyy 30. syyskuuta 2020. RATA-antologiaan valitaan 20 tekstiä 31. tammikuuta 2021 mennessä ja 20 parhaan tekstin joukosta valitaan kolme voittajaa, jotka julkistetaan 24.7.2021 Kymi Libri -kirjamessuilla Myllykoskella. Joki-teemasta tuttuun tapaan myös rata-aiheisia kilpailutekstejä annetaan säveltäjille, kuvataiteilijoille ja näyttelijöille. Messuilla nähdään, minkä muodon tekstit saavat muiden taiteenlajien käsittelyssä.

Tekstit lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kilpailu@reunalla.fi, josta saa myös tarkemmat kilpailuohjeet.

Viikon kysymys

Oletko käynyt hiihtämässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...