0

Juho Peltonen menestyi Mikkelin SM-rallissa

Inkeroisten vauhtikaksikko Juho Peltonen-Jarno Tyllinen osallistuivat Mikkelin SM-rallissa Juniorien SM-osakilpailuun menestyksekkäästi ja sijoittuivat omassa luokassaan sekä junioreiden yleiskilpailussa toiseksi.
Juniorit kiertävät nykyisin SM-sarjan mukana. Tällä keinolla halutaan taata kehityskaari nuorista junioreihin ja sieltä edelleen yleiseen sarjaan. Junioreilla ei ole yläikärajaa nykyisellään, vaan lisenssiluokka määrittää onko vielä juniori. Kokemuksen ja menestyksen myötä saadut nousupisteet johdattavat kohti yleistä luokkaa.
Lahden Urheiluautoilijoita edustava kaksikko lähti kilpailuun kylmiltään. Alkutalven säät ovat vesittäneet testisuunnitelmat monilta kuljettajilta, niin myös Peltonen-Tyllinen autokunnalta.
– Testejä ei ajettu yhtään. Pari ensimmäistä ek:ta totuteltiin uusiin renkaisiin. Sen jälkeen vauhti alkoi löytyä, jopa siinä määrin, että oli niitä kuuluisia likitilanteitakin, kertoo Juho Peltonen ja jatkaa:
– Kokonaisuutena päivä oli antoisa, saatiin ehjä ralli. Kisa meni yli odotusten, auto toimi loistavasti ja nyt koitetaan kerätä budjettia kasaan josko pääsisimme sarjaa jatkamaan Karkauspäivänä ajettavaan maineikkaaseen Joensuun Itäralliin.
Säännöllinen ajaminen olisikin yksi vauhtia ja varmuutta lisäävä tekijä. Sääolot eivät suinkaan ole ainoa hanttiin laittava asia lajin parissa.
– Viime vuonna autostamme hajosi harjoituskilpailussa moottori. Siinä meni koko vuoden harrastusbudjetti kerralla, mietiskelee Peltonen.
– Siskolla oli aiemmin samanlainen kilpa-auto, mutta hän oppi laittamaan lainaamiselle mitä ihmeellisempiä ehtoja. N ei voida turvautua siihenkään, kun hän opiskeluiden vuoksi myi auton pois, naureskee Juho Peltonen lopuksi.

Viikon kysymys

Oletko aikeissa matkustaa lähikuukausina ulkomaille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...