0

Aktiivipuistoja kehitellään ympäri kaupunkia – Anjala-Inkeroinen yksi mahdollinen kohde

Kouvolassa on kattava liikuntapaikkojen verkosto, josta laadittiin selvitys keväällä 2019.
– Linjauksena on, että karsimme huonokuntoisimpia liikuntapaikkoja, ja kehitämme jäljellejäävää verkostoa laatu edellä, kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.
Esimerkkinä kaavailluista parannuksista ovat palloiluhalleihin tehtävät pienimuotoiset remontit. Suunnitteilla on myös uudenlaisia aktiivipuistoja.
– Palomäen kuntoportaiden suosio osoittaa, ettei hikoilemiseen aina tarvita hienoja sisäsaleja. Tavoitteenamme onkin, että Kuusankosken, Valkealan, Inkeroinen-Anjalan, Jaalan ja Kouvolan keskustan urheilualueista kehitetään ulkoliikuntaa tukevia aktiivipuistoja.
– Puistot palvelisivat esimerkiksi lapsensa jääkiekko- tai jalkapallotreeneihin tuovia vanhempia. He voisivat viedä perheet pienimmät lapset touhuamaan hallien viereisille skeitti- tai parkour-radoille ja liikkua itsekin esimerkiksi ulkokuntolaitteilla tai kuntoportaissa.
Aktiivipuistojen perustaminen viedään lautakunnan linjattavaksi tänä keväänä. Puistojen suunnittelu alkaa nykyisten urheilualueiden kartoituksella.

2 kommenttia aiheesta “Aktiivipuistoja kehitellään ympäri kaupunkia – Anjala-Inkeroinen yksi mahdollinen kohde

  • 10.2.2020 at 16:58
    Permalink

    Ja lakkautetaan kylien luistelu- ym alueet, joita hoidetaan portaiden pääomakulujen ja kunnossapidon suuruisella summalla aika lailla koko Kouvolan laajuudella. Tätähän sillä selvityksellä haettiin.

  • 11.2.2020 at 08:31
    Permalink

    Lahdessa on useassa eri paikassa ulkona kuntoiluvälineet ja ohjeistus käyttöön. Vesijärven rantareitillä on mukava koko perheen nostella kahvakuulia tai käyttää muutamaa muutakin kuntoilu välinettä. Toimivat joka kelillä ja hyvät ohjeet. Lapsetkin oppivat vanhempien kanssa kuntoilemaan. Ei tarvita kuntosalia. Kannattaa käydä katsomassa. Tarvitsee vain pienen alueen ja muutaman laitteen investoinnin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö isoissa urheilu- ja sisätilojen tapahtumissa olla maskipakko katsojilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...