0

Kouvola Alvar Aalto kaupunkien yhteistyöverkoston puheenjohtajaksi vuonna 2021

Kouvola on nimitetty Alvar Aalto -kaupunkien yhteistyöverkoston puheenjohtajaksi vuonna 2021. Puheenjohtajuus on tunnustus Aallon työn esiin nostamisesta ja Kouvolan Aalto-rakennuskannan merkityksestä.
Kaupunkimaineen ja matkailumarkkinoinnin kehittämisen kannalta Aalto-teeman esillä pitäminen on tärkeää Kouvolalle. Toimiminen kansallisessa ja kansainvälisessä verkostossa tuo näkyvyyttä sekä uusia yhteyksiä kehittämiseen ja yhteistyöhön, sanoo liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka
Alvar Aalto -kaupunkien verkosto perustettiin 3.2.2017 Jyväskylässä. Verkoston jäsenkaupunkeja ovat Aalborg, Alajärvi, Espoo, Eura, Hamina, Helsinki, Imatra, Jyväskylä, Järvenpää, Kotka, Kouvola, Lahti, Oulu, Paimio, Pori, Raasepori, Rovaniemi, Seinäjoki, Turku, Vantaa, Varkaus ja Wolfsburg. Alvar Aalto -kaupungit muodostavat keskenään tasavertaisen toimijaverkoston, riippumatta paikkakunnan koosta tai siellä sijaitsevista Aalto-kohteiden lukumäärästä. Vapaamuotoista verkostoa laajennetaan edelleen kutsumalla mukaan kaupunkeja ja kuntia, joissa sijaitsee merkittäväksi luokiteltavaa Alvar Aallon arkkitehtuuria. Verkoston tavoitteena on lisätä Aalto-tietoutta Suomessa ja ulkomailla. Verkoston toimintaa koordinoi Alvar Aalto -säätiö.
Verkoston aikaisemmat puheenjohtajuudet:
2017 Jyväskylä
2018 Seinäjoki
2019 Paimio ja Turku
2020 Eura ja Pori

Kouvola kuuluu kansainväliseen Alvar Aalto -kaupunkien verkostoon. Kouvolan Inkeroisissa sijaitsee Alvar Aallon suunnittelema Tehtaanmäen koulu (1938-39), Tehtaanmäen teollisuusrakennukset asuinalueineen (1937-56) sekä Karhunkankaan omakotialue (1938-41).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...