0

Kymenlaakson urheilugaala: Krista Junkkari Vuoden nuori urheilija, Heikki Kyyrönen Vuoden seuratoimihenkilö ja Tarmo Kulmala elämänurapalkinto

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa järjestyksessään 15. kerran maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemisjuhlan urheilugaalan perjantaina 31.1. Pato Areenalla Kouvolassa. Gaala on osa Suomen Urheilugaala perhettä. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta. Mukana oli laajalti liikunta- ja urheiluseurojen edustajia, liikemaailman edustajia sekä kuntavaikuttajia.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta. Yleisöäänestys järjestettiin Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä ja urheilun arvostuksesta ja kiinnostavuudesta kertoo annetut noin 800 ääntä. Yleisöäänestyksen kuten myös vuoden urheilijan sekä vuoden urheiluteon palkinnot sai jalkapalloilija Teemu Pukki. Pukki toi juhlaan kiitokset ja terveiset videotervehdyksessään.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajienyhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry. Maakunnan liikuntateon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä kolmatta kertaa ns. Suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kuntapolitiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.
Maakunnan seuroilta ja yksityisiltä henkilöiltä tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin noin 70 ehdotusta.
Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään.
– Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta, totesi Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkoi: – Gaalassa voidaan muistaa vain pientä osaa erilaisia taustatyöntekijöitä sekä myös idoleita ja esimerkkejä eli huippu-urheilijoita. Toivoisimme kiittämisen kulttuurin leviävän vielä vahvemmin.

Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita. Illan musiikista vastasivat Inka ja Julius Lohman. Esiintymässä nähtiin myös Kotkan Harrasteen Fortnite tanssiryhmä, Sirkuskoulu Bravuuri sekä Kotkan Hyrrien tanssiryhmät.

Palkittuja
Vuoden urheilija: Teemu Pukki
Vuoden valmentaja: Jukka Vihtonen, Krista Tervon valmentaja
Vuoden nuori urheilija: Krista Junkkari
Vuoden joukkue: Peli-Karhut, naisten suomenmestarit
Vuoden nuorisoseura: KooKoo Jäätaiturit
Vuoden seuratoimihenkilö: Heikki Kyyrönen Kouvolan Suunnistajat
Vuoden liikuntateko: Petteri Koski
Vuoden kuntoliikkuja: Leena Paronen
Vuoden nuorosurheilun vetäjä: Kai Kepsu
Elämänurapalkinto: Tarmo Kulmala, pitkäaikaisesta liikuntakulttuuria edistävästä työstä
Terveysliikuttaja: Sirkku Pusa ja Johanna Partanen/lavis
Vuoden vammaisurheilija: Jani Töyrylä
Vuoden liikuttava kumppani: Kymin Seudun Osuuskauppa
Seura-aktiivi: Markku Uuttu Haminan Palloilijat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...