0

Mielipide: Keltakangas-Liikkalan mylly välisen tien kunto huolestuttaa

Keskiviikkona 29.1. Kouvolan Sanomissa oli esitelty Kouvolan pääteiden kuntoarvio ja tuli mieleen Keltakangas-Liikkalan mylly välisen tien suorastaan vaarallinen kunto.
Itse tulee ko. tietä käytettyä eri vuorokauden- ja vuodenajan välillä niin polkupyörällä, moottoripyörällä kuin autollakin ja täytyy huolestuneena todeta, että tieosuus on todella vaarallisen huonossa kunnossa ja vaatisi pikaista päällystämistä koko matkalta.
Tieosuudella on useita suuria reikiä, syvät urat kauttaaltaan ja ”tilkkutäkkipaikkaukset”, joilla tietä on parsittu ovat eri tasossa ja vaaralliset kaikinpuolin.
Näitä entisen Anjalankosken ns. pääteitä tulee kuljettua paljon ja voin rehellisesti sanoa, että tämä pätkä on ehdottomasti huonoimmassa kunnossa.
Liikennettä tiellä on varsin paljon kaiken aikaa ja myös raskas liikenne käyttää osuutta säännöllisesti.
Toivon että joku päättäjistä käy toteamassa tien kunnon paikanpäällä ja sen jälkeen ei varmasti voi olla eri mieltä väylän kunnossa tällä hetkellä on.
Nuo reikien, urien ja paikkojen väistelyt tuovat tieosuudelle vielä ylimääräisen vaaramomentin muutenkin mutkaiselle tielle.
Tienkunnostusrahoja täytyy löytyä myös Kouvolan taajamien ja kylien kulkuyhteyksien kunnossapitoon.

Antero Pöyhönen
Anjalankosken aluetoimikunnan jäsen

5 kommenttia aiheesta “Mielipide: Keltakangas-Liikkalan mylly välisen tien kunto huolestuttaa

 • 30.1.2020 at 13:26
  Permalink

  Tuo on totta, mutta päällystämätön osuus Sippolasta Ruotilaan on välillä kuin pommituksen jäljiltä. Tarvittaisiin taas Sarvantoa löytämään nuo koneet ja eliminoimaan ne samantien. Vai olisiko jokin muu ratkaisu?

 • 30.1.2020 at 22:02
  Permalink

  Kyllä kaikki taajaman ulkopuomiset tiet voisivat aivan hyvin olla hiekkateitä. Eiköhän traktori kulje vähän epätasaisemmallakin tiellä.

 • 2.2.2020 at 05:58
  Permalink

  Voisi tietysti kysyä Kouvolan päättäjiltä kuinka paljon lisää Kouvola sai tiestön kunnostamiseen rahaa, kun maan hallitus korotti sadoilla miljoonilla tienhoito- ja kunnostusrahoja.

 • 22.2.2020 at 08:40
  Permalink

  Liikkalan myllyltä Husulan ympyröihin asti on samantyyppistä. Koko tielle uusi päällyste tarpeen.

 • 26.2.2020 at 08:34
  Permalink

  Tielle tulee tänä kesänä uusi päällyste tietojeni mukaan koko välille.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...