0

Paperikoneet pysähtyivät – Lakko alkoi aamulla

Paperi- ja sellutehtailla alkoi maanantaina kolmen viikon mittainen lakko, jota seuraa kolmen vuorokauden työsulku paperi-, kartonki- ja selluteollisuudessa. Paperiliitto ja Metsäteollisuus eivät päässeet sopuun sunnuntain neuvotteluissa.

Lakon piiriin kuuluu useita eri toimipisteitä muun muassa Metsä Boardista, Stora Ensosta ja UPM:stä. Lakossa on Paperiliiton mukaan noin 9 000 liiton jäsentä.

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden sovittelu jatkuu tiistaina 28. tammikuuta.

Paperiliitto ilmoitti sunnuntai-iltana paperiteollisuuden lakon laajentamisesta viikolla. Lakko alkaa 10. helmikuuta ja päättyy 17. helmikuuta. Lakon piiriin kuuluvat Metsäteollisuus ry:n työsulun ulkopuolella olevat paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattavat yritykset ja sulun päätyttyä myös sulutetut yritykset. Lakon piiriin kuuluu useita eri toimipisteitä muun muassa Metsä Boardista, Stora Ensosta ja UPM:stä.

Viikon kysymys

Maa on paljas, eikä maisema näytä helmikuulta. Kaipaatko lunta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...