0

Korian Naisvoimistelijat tarjoaa lähiliikuntaa – Jumppatunnit on keskitetty maanantaille

Nopsanilkat heiluttavat värikkäitä voimistelunauhoja. On Korian Naisvoimistelijoiden jumppailta maanantaina Korian monitoimitalolla.
– Jo vuosia on seuran jumppatunnit pidetty maanantaisin. Torstaina on naisten kuntosali. Monitoimitalo on kovassa käytössä ja vuoroja on vaikea saada. Tämä on myös taloudellisesti kannattavin ratkaisu. Meillä on myös varastotilat täällä välineille, kertoo puheenjohtaja Arja Ruotsalainen.
Arjan maanantai-illat menevät monarilla.
– Olen lasten ryhmien varaohjaaja ja jumppaan itse sitten muut tunnit. Voimistelu eri muodoissa on hyvää liikuntaa ja lähiliikuntana ihan parasta.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävässä seurassa on jäseniä 50–60. Tunneilla on mahdollista käydä myös kertamaksulla.
– Ryhmissä on ihan mukavasti väkeä. Kertamaksulla käyviä on jonkun verran.
– Lapsille on kaksi ryhmää alkuillasta. 3-5-vuotialle pidämme tenavajumppa ja 6–10-vuotiaat ovat nopsanilkkoja. Aikuisille on TanssiMixiä nostalgisemman musiikin tahtiin. Tyyli vaihtuu joka kappaleen jälkeen. Kehonhuoltotunti peruskuntoa kohentavaa jumppaa. Eri lihasryhmiä vahvistavaa aikuisen naisen liikuntaa. Venytykset ja rentoutus kruunaavat tunnin. Viikottain vaihtuva ohjelma muunmuassa reisi, vatsa, pakara, FasciaMethod, keppijumppa tai kuminauha/venyttely tunti. Seuralla on lupa vaihtaa tuntien sisältöä ja se mahdollistaa jumppaajien kuuntelemisen. Maanantai-illan päättää syketunti, jossa vaihtelevat zumba, strong zumba, kahvakuula ja steppi. Naisten kuntosalin 20 hengen ryhmä täyttyi heti.
Korian Naisvoimistelijat pyrkii pitämään jäsenmaksut kohtuullisina.
– JEV-säätiö on meille tärkeä tukija. Avustuksilla olemme hankkineet välineitä. Tukea saimme myös kuntosaliryhmän perustamiseen.
Yhteistyössä Korian Ponnen kanssa järjestetään Lavista ja TanssiMixiä kesä- ja elokuussa Kallioniemen lavalla.

Seuratyötä haastaa kaupungin päätös periä tilavuokraa myös nuorilta.
– Budjetti täytyy tehdä entistä tarkemmin, kun jäsenmaksuja emme haluaisi korottaa.
Aika ajoin keskustelua on käyty seuran nimen muuttamisesta ja seurojen yhdistymisestä.
– Olemme halunneet pitää alkuperäisen nimen. Naisvoimistelijoita ei seuran nimissä enää paljon ole. Yhdistymisestäkin on keskusteltu, mutta haluamme säilyttää jumppatunnit tässä lähellä kaikkien ulottuvilla. Lapset pääsevät tunneille vaikka pyörällä tai kävellen.
Johtokuntaan on vaikea saada uutta väkeä.
– Jumpilla käydään, mutta seuratoimintaan on vaikeampi sitouttaa.
Ohjaajatilanne seurassa on hyvä.

Naisvoimistelijoiden tunnit mahdollistavat jumppaamisen lähellä. Kunniajäsen Ella Annikki Koskinen on käynyt seuran jumpilla 60 vuotta.
– Maanantaina käyn tunnilla ja torstaina kuntosalilla. Liikkuminen on tärkeää kunnon ylläpidossa ja se on myös sosiaalinen tapahtuma, hän toteaa hyväntuulisena.
Puheenjohtaja Arja Ruotsalainen kertookin, että tunneilla käyvien jumppaajien ikähaitari on laaja.
– Tunnit on suunniteltu niin, että ne sopivat mahdollisimman monelle.

Viikon kysymys

Koetko Uudenmaan liikkumisrajoituksen tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...