0

Keskustelu- ja ideointi-ilta Tehtaanmäen koulun tulevaisuudesta

Alvar Aallon suunnittelemalle Tehtaanmäen koululle etsitään uutta käyttötarkoitusta, kun koulutoiminta on päättymässä lähivuosina. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Luovien alojen tutkimusyksikkö tekee parhaillaan Kouvolan kaupungille esiselvitystä rakennuksen uusista käyttömahdollisuuksista ja kartoittaa potentiaalisia uusia käyttäjäryhmiä.

Kulttuurihistoriallisen rakennuksen käytön muutos vaatii huolellista suunnittelua eri sidosryhmien kesken. Kulttuuriperintöarvojen turvaamisen lisäksi on huomioitava rakennukseen liittyvät historialliset ja sosiaaliset ulottuvuudet sekä taloudellinen kannattavuus. Kouluun liittyy paljon yksityisiä muistoja ja tunteita sekä yhteisöllisiä hetkiä. Se kuvastaa osaltaan tehdasyhdyskunnan arjen historiaa. Suunnitteluratkaisut ja rakennuksen tunnelma ilmentävät arkkitehtuurin historiaa ja kansainvälisesti arvostetun arkkitehtitoimiston hengen tuotosta. Rakennuksen uudet toiminnot voivat liittyä esimerkiksi arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukseen, leirikoulutoimintaan, koulutukseen ja opintomatkailuun tai monialaiseen yhteistyöhön taiteen ja tieteen kentällä esimerkiksi residenssitoiminnan muodossa.

Ideointi-ilta järjestetään torstaina 16.1. Tehtaanmäen koululla. Tilaisuudessa esitellään esiselvityksen tähänastisia tuloksia ja kerätään paikallisyhteisön näkemyksiä ja ideoita. Mitä toimintoja koululla voisi olla? Miten se palvelisi paikallisyhteisöä parhaiten? Miten turvataan avoimuus yleisölle ja mahdollisuus osallistua kävijänä ja kokijana? Tilaisuus on kaikille avoin.

4 kommenttia aiheesta “Keskustelu- ja ideointi-ilta Tehtaanmäen koulun tulevaisuudesta

 • 11.1.2020 at 08:19
  Permalink

  Tehtaanmäen koulu on alunperin Alvar Aallon suunnittelema nimenomaan kouluksi.
  Miksi Kouvolassa ei pystytä kunnioittamaan arvokasta historiaa ja anneta toimivan koulun olla koulukäytössä!
  Oppilaita riittää lähialueelta varmasti. Ja kulkeminen oppilailla suht turvallista kouluun.
  Kouvolan riitelevät päättäjät taitavat olla pahin uhka Tehtaanmäen koulun lopettamis päätöksellekin.

 • 12.1.2020 at 10:43
  Permalink

  Eipä vielä ole keksitty purkaa. Säästöjähän tulee, kun ensin rakennetaan ja sitten puretaan hyväkuntoiset tai korjauskelpoiset rakennukset. Tai myydään pilkkahintaan.

 • 15.1.2020 at 13:49
  Permalink

  Matkailijat ympäri maailmaa käyvät tutustumassa Colosseumiin. Eipä ole purettu!
  Pitäis Kouvolassakin ymmärtää historian merkitys.

 • 16.1.2020 at 08:56
  Permalink

  Pahimmassa tapauksessa koulu huutokaupataan pilkkahinnalla asunnoksi. Alvar Aallon suunnittelema arvokiinteistö muuttuu loistavaksi kartanoksi.
  On upeita tanssisaleja, huoneistoja, ravintolat, saunat ja uima-altaat. Ja lapset, koululaiset unohdetaan?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kannatatko kasvomaskin käyttöä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...